Rukometaši Vojvodine u polufinalu EHF kupa, najveći evropski uspeh do sada

Rukometaši Vojvodine plasirali su se večeras u polufinale EHF kupa i tako ostvarili najveći evropski uspeh do sada.
Novosađani su u revanšu četvrtfinala, na gostovanju, pobedili Gorenje iz Velenja sa 30:26 (14:12).
 
Vojvodina je prvi meč u Novom Sadu dobila sa 31:30.
Vojvodina nije poklekla ni pred domaćom publikom ni pred znatno većim iskustvom rivala. Na poluvremenu je imala prednost od 14:12, a na početku drugog dela meča povela je sa 18:15. 
Igrala se teška utakmica, sa dosta prekršaja i "seckanja" igre, što je više odgovaralo Vojvodini. Nekoliko puta Gorenje se približilo na gol zaostatka, ali je Vojvodina uvek pronalazila rešenje da vrati razliku, a vodila je i sa 27:21. 
 
Sjajan na golu bio je Lučin koji je odbranio dva sedmerca u odlučujućim momentima. 
 
Najbolji učinak u pobedničkom timu imao je Baris Puhovski sa sedam golova, Milan Milić je postigao šest, a Mohamed Aziz Aidi je dodao pet golova.
 
U slovenačkom timu najefikasniji je bio Urban Pip sa sedam pogodaka, dok su po četiri dodali Tilen Sokolić i Peter Šiško.
 
Vojvodina će protivnika u polufinalu saznati posle revanš duela praške Dukle i švedskog Alingsasa. Alingsas je prvi meč na svom terenu dobio rezultatom 39:33.
  • Novo naselje fkv

    26.03.2023 10:08
    Samo napred,Vojvodina!
  • Prdonja

    26.03.2023 03:28
    Hvala vise bogu da se Rukomet počeo vraćati tamo gde mu je mesto i gde pripada
  • Миша Павловић

    25.03.2023 23:04
    Браво
    Браво момци, тренери и управо. Честитке из срца.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.