Odbojkaši Vojvodine izgubili od Spartaka

Odbojkaši Vojvodine izgubili su od Spartaka u maloj sali Spensa sa 2:3 (25:16, 19:25, 26:24, 21:25, 12:15).
Pet setova, neizvesnost i mnoštvo preokreta, bili su dostojni polufinala plej-ofa, a nijanse su bile na strani gostiju, koji su tako poveli 1:0 u seriji.
Negde do desetog poena u prvom setu trajalo je opipavanje pulsa. Obe ekipe igrale se prilično stegnuto i rezervisano. Tada je Voša blokom i servisom napravila razliku i na kraju ubedljivo rešila taj deo meča za vođstvo od 1:0.
Umesto da nastave u istom ritmu, domaćini su dozvoli da se u njihove redove uvuče nervoza, koja je prouzrokovala veliki broj servis grešaka, ali je i procenat uspešnosti u napadu od 65 odsto u prvom setu, smanjen na 41 u drugom. Bilo je to dovoljno da Spartak izjednači na 1:1.
 
Vratili su se crveno-beli, imali prednost tokom celog trećeg seta i opet popustili i dozvolili da se sve rešava u neizvesnoj završnici. Pribran je u tim momentima bio Mehić, koji je najpre realizovao kontru, a onda i odservirao as za 26:24 i vođstvo Vojvodine od 2:1.
 
Mogla je ovo biti dodatna injekcija za nastavak, međutim nije iskoristio domaćin da još više pritisne Subotičane, već su skoro izašli iz meča (na momente se tako i činilo). Iako su se borili i trudili, nisu uspeli da uspostave crveno-beli stabilnost. Pa opet, i u takvoj situaciji imali su priliku puleni trenera Boškana u četvrtom setu. Više energije, koncetracije i sigurnosti imali su gosti u ovom delu susreta, ali i u petom setu, iako su i tada domaćini propustili šansu u trenutku kada su se sasvim primakli rivalu i umirili ga.
 
Polufinale se igra na dve pobede, a druga utakmica je u ponedeljak u Subotici. 
  • Skočko

    08.04.2023 16:00
    Pa kad politika vodi odbojkaski klub...tako to bude kad se učlaniš....
  • Gledalac u penziji

    08.04.2023 13:46
    Da nije bilo sudija izgubila bi Voša sa 3-1
    Trener Voše je pokazao hrabrost i znanje posebno u 5-om setu kada ništa nije promenio. I za to treba imati znanja a on ga eto nema.
    I pitanje ko je trener? Obaj Baltazar što šeta izmedju terena i klupe?
  • Pera

    08.04.2023 10:54
    NS
    Bez obzira na sve
    verujemo u Vas
    Pobedicete
    Idemo u nove pobede
    Napred Vosa

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.