Mladi napadač Vojvodine, sin Laneta Jovanovića, otpao sa spiska reprezentacije zbog nediscipline

Mladi napadač Vojvodine, sin Laneta Jovanovića, Lazar Jovanović otpao je sa spiska reprezentacije za evroprsko prvenstvo u Mađarskoj zbog nediscipline.
To je naveo selektor Aleksandar Luković koji kaže da je zadovoljan atmosferom u ekipi i u izjavi za sajt FSS otkriva plan i program rada do polaska za Budimpeštu.
 
Kadetska reprezentacija Srbije (igrači do 17 godina), okupila se u SC FSS u Staroj Pazovi i počela pripreme za ovo takmičenje.
 
EP u Mađarskoj održava se od 17. maja do 2. juna.
Na širem spisku igrača koji je Luković objavio krajem prošle nedelje, bilo je ukupno 23 fudbalera.
 
"Po UEFA pravilniku možemo da prijavimo 18 igrača i dva golmana. Nažalost, neko će u ponedeljak morati da otpadne i to su profesionalne odluke koje ja kao selektor moram da donesem. Momci shvataju da je kolektiv najvažniji, maksimalno su fokusirani na obaveze u reprezentaciji i daju sve od sebe da održimo pozitivnu energiju koja nas krasi od prvog okupljanja", kaže Luković.
 
Naveo je da je preko vikenda morao da donese prvu u nizu takvih odluka i da je odlučio da mladi napadač Vojvodine Lazar Jovanović ne bude na spisku "zbog nediscipline".
 
"Moram da podsetim da sam po preuzimanju ove generacije, napravio interni dogovor sa igračima i uspostavio kodeks ponašanja koji je u protekle dve godine bio ključni faktor u stvaranju pozitivnog ambijenta u ekipi. Selekcija je proces koji traje, jedan od najvažnijih kriterijuma je odnos igrača prema obavezama i njihovo ponašanje, kako u nacionalnom timu, tako i svojim klubovima. Shodno tome, doneo sam odluku da sa spiska putnika za Mađarsku precrtam Lazara Jovanovića. Napadač Vojvodine je napravio disciplinski prekršaj koji se kosi sa mojim uverenjima i sa vrednostima koje svi zajedno promovišemo u reprezentaciji. Obavio sam sa njim razgovor, mislim da je shvatio poruku. Za mene su svi igrači isti i oni to vrlo dobro znaju. Lazar je veliki talenat našeg fudbala, njegovi igrački kvaliteti uopšte nisu sporni. Moj dobronameran savet mu je da iz ove situacije izvuče pouku i da bude bolji", rekao je Luković.
 
U grupnoj fazi Evropskog prvenstva, kadete Srbije očekuju dueli protiv Slovenije, Italije i Španije, a dve prvoplasirane reprezentacije obezbediće plasman u četvrtfinale.
 
"Detaljno smo analizirali sve rivale i jasno je da ćemo imati vrlo težak zadatak. Iskreno, ne slažem sa onima koji tvrde da nismo imali sreće u žrebu. Vrlo sam zadovoljan grupom i niko ne može da nam zabrani da verujemo u podvig. Moja poruka igračima je da uživaju u turniru, mečevi će se igrati na predivnim stadionima i postoje svi preduslovi da se pokažu u najboljem svetlu. Žao mi je što i selekcija do 19 godina nije izborila plasman na završni turnir. Imamo talentovane igrače u svim uzrastima, treba samo verovati u struku. S obzirom na blizinu zemlje domaćina, očekujem i veliku podršku naših ljudi na tribinama koja će ovim momcima puno značiti u duelima sa Slovenijom, Italijom i Španijom", poručio je selektor Aleksandar Luković.
 
U Staroj Pazovi će trenirati do ponedeljka kada u popodnevnim satima kreću ka Mađarskoj. U utorak i sredu imaju po jedan trening, a u četvrtak startuju na završnom turniru protiv reprezentacije Slovenije.
  • Luna

    13.05.2023 02:21
    Svi znamo
    Da je dete stradalo jer je otac javno podrzao Vidića.
  • Kum

    12.05.2023 13:42
    Disciplina za sve
    Mali je u oblacima treba da se spusti na zemlju.Disciplina mora postojati.Ovo je dobro za njega i karijeru.
  • a

    12.05.2023 08:24
    a
    PA?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Voša osvojila bod u Kragujevcu

Fudbaleri Vojvodine remizirali su u gostima sa ekipom Radničkog 1923 rezultatom 0:0 u 36. kolu Mocart Bet Superlige Srbije.

Voša izgubila od Čukaričkog

Fudbaleri Vojvodine izgubili su na svom terenu od ekipe Čukaričkog rezultatom 2:3 u 34. kolu Mocart Bet Superlige Srbije.