Vojvodina bez finala Kupa Srbije

Fudbaleri Vojvodine nisu uspeli da se plasiraju u finale Kupa Srbije, pošto su danas izgubili na svom "Karađorđu" od ekipe Čukaričkog rezultatom 0:1.
 Vojvodina bez finala Kupa Srbije
Foto: FK Vojvodina
Vojvodina je imala inicijativu i više prilika u prvom poluvremenu, ali golova nije bilo.
Čukarički je prvi pripretio, u 13. minutu preko Ovusua koji je sa ivice šesnaesterca šutirao preko gola, a ubrzo je i Drezgić imao šansu posle kornera, ali njegov udarac glavom nije bio opasan po Nikolu Simića.
Prvi ozbiljan udarac u timu Vojvodine imao je Kabić na isteku 27. minuta, kada je zahvatio povratnu sa leve strane i šutirao preko gola. Ubrzo se u prilici našao i Vitas, nakon kornera, ali nije uspeo najbolje da zahvati loptu glavom.
 
Trener Vojvodine na poluvremenu je napravio prvu ofanzivnu promenu, Milošević je zamenio Kabića i domaći tim je bio prvi koji je pripretio u nastavku. U 47. minutu Uroš Nikolić je gađao iz slobodnog udarca, na mestu je bio golman Popović.
 
Samo četiri minuta kasnije Vojvodina je ostala sa igračem manje, pošto je Uroš Vitas uklizao Badamosiju i oborio ga iskosa na levom boku, a sudija je procenio da je to bio prekršaj za drugu javnu opomenu i crveni karton.
 
Čukarički je sa igračem više na terenu preuzeo inicijativu i imao dva vezana udarca, ali sa distance i bez veće opasnosti po gol Simića, koji je uspeo da zaustavi udarac Pankova, dok je Docić gađao pored gola.
 
U 66. minutu Voša je uzvratila, ponovo je probao Nikolić, opet sa distance, lopta je prošla zamalo pored gola.
 
U 71. minutu, Čukarički je poveo, Tošić je centrirao sa levog boka, a Luka Adžić pobegao Antonijeviću i glavom savladao Simića za 0:1.
 
U finišu utakmice Vojvodina nije uspela da ozbiljnije ugrozi gol rivala, a Čukarički je u poslednjem minutu mogao do drugog gola, prvo je Stojanović pogodio stativu sa 25 metara, a onda je Nikola Simić u nastavku iste akcije sjajno zaustavio pokušaje Aganspahića i Adžića.
 
Do kraja nije bilo promene rezultata, Čukarički je sačuvao minimalnu prednost za plasman u finale Kupa Srbije.
  • Marko NS

    19.05.2023 08:17
    Pa i bili su bolji. Šteta za ovu sezonu, idemo dalje!
  • Akcija Novi stadioni

    19.05.2023 07:17
    Prazan stadion
    Polufinale kupa, jedna utakmica, nema kiše i vetra, besplatan ulaz, a stadion prazan.
    Doduše bio TV prenos..pa se zato videlo da domaći "profesionalci" bukvalna ne mogu da zarade ni za ladnu vodu! Štaće im stadion, bolje da igraju na nekoj livadi, a kombinacije "stručnjaci" mogu da prave i pod drvetom...
  • Slaninar

    18.05.2023 23:08
    Realno
    Bolja Čuka snaznija ,cvrsca .Rezulat dobrog konrinuiranog rada.
    Mnogi igraci Vojvodine ne zasluzuju taj dres.Odbrana nam je katastrofalna.Nikolic , Vitas sto dalje

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.