Mladost sa Satelita kažnjena sa tri miliona nakon ispadanja iz lige - zbog nameštanja

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije kaznila je Mladost sa Satelita sa tri miliona dinara zbog nameštanja utakmice.
Mladost sa Satelita kažnjena sa tri miliona nakon ispadanja iz lige - zbog nameštanja
Foto: 021.rs

To je odlučeno na današnjoj sednici, saopštio je FSS.

Mladost je kažnjena zbog utakmice protiv Kolubare, koja je odigrana 25. aprila u Novom Sadu. Tada je Mladost slavila minimalnim rezultatom.

Odluka disciplinske komisije je da se Mladost kazni sa tri miliona dinara, a Kolubara oduzimanjem devet bodova. Za tim iz Lazarevca ovo znači ispadanje iz lige. 
 
U Prvoj ligi Srbiji pridružiće joj se i Mladost, koja nije uspela da obezbedi opstanak u najvišem rangu u svojoj debitantskoj sezoni.
 
FSS je proveravao utakmicu još jednog novosadskog kluba, po dojavi UEFA. U pitanju je meč između RFK Novi Sad i Radničkog sa Novog Beograda. Duel ova dva tima pratile su nesrazmerne kvote, iako se uglavnom tipovalo na pobedu gostujućeg tima, dok pobednika na meču nije bilo. 
 
Sa tri miliona dinara kažnjen je i subotički Spartak, takođe zbog meča sa Kolubarom. 
  • NS

    23.05.2023 19:41
    FSS
    Nameštanje utakmica i samo takve kazne???Ako je dokazano,beton liga i hapšenje rukovodioca!
  • Sima

    23.05.2023 19:25
    Ajde ne glumite ludilo sa komentarima... Različito su kažnjeni klubovi, jer je Mladost ispala. Neće joj valjda dodatno oduzimati bodove? Otuda novčana kazna. Kolubari, koja je namerno izgubila, oduzeto je toliko bodova da direktno ispada iz lige. I čemu sad čuđenje? Adekvatne kazne. S tim da bih ja 3 miliona podigao na minimum 33.
  • ždrepčeva krv

    23.05.2023 18:34
    U tom slučaju...
    .. Pravedno bi bilo, da i Spartak leti u niži rang.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.