Vojvodina na korak od evropske titule, u subotu revanš protiv Norveške

Rukometaši Vojvodine ostvarili su pobedu od 30:23 u prvom meču finala Kupa Evrope protiv norveškog tima Nerbo u susretu odigranom u SC Slana Bara pred više od 2.000 gledalaca.
Sjajna igra Vojvodine. Nestvarno u prvom poluvremenu kada je stamena zona dozvolila protivniku samo dva gola za 20 minuta. Trener Rojević izvrsno je rotirao igrače na bekovskim pozicijama usled hendikepa neigranja jedinog levorukog, Milana Milića. Igrali su i Aziz, Tomić i Srđan Milić, a neretko je poziciona igra postavljena i sa dva pivota, Pešićem i Roganom. 
Čak devet igrača upisalo se u strelce, za razliku od Nerboa gde su u prvom delu igre pogađali samo dvojica i to krilni igrači. Dokaz neverovatne odbrane koja je primila osam golova.
U nastavku je Vojvodina imala i najvećih +9, ali je usledio period igre kada je napravljeno nekoliko tehničkih grešaka u dodavanju što su Norvežani iskoristili u kontranapadu. Srđan Milić je sjajno pronalazio pukotine u odbrani protivnika driblingom u nezgodniju stranu, na kraju strelac četiri gola. Puhovski je "iščupao" gol u poslednjem minutu za konačnih 30:23. 
 
Najefikasniji u timu Novosađana bio je Rogan sa 5, pomenuti Milić sa 4, koliko Ocvirk i Rađenović. Golman Lučin ponovo je sjajno branio. 
 
Revanš je 3. juna u Norveškoj kada će se srpski šampion boriti za evropsku titulu.
  • Gordana

    29.05.2023 18:44
    Nas 6000000
    A 6500000 birača?
  • 21102

    29.05.2023 09:59
    Још један корак
    Свака част момци идемо даље!
    Ћирибу ћириба!
  • Kika

    29.05.2023 08:59
    Bravo
    Rukometaši su ponos našeg grada

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.