Rukometaši Vojvodine pobedili Dinamo, u revanš idu sa šest golova prednosti

Rukometaši Vojvodine savladali su na svom terenu Dinamo sa 28:22 u prvom meču finala Kupa Srbije.
Uvodni minuti susreta doneli su kao što se i očekivalo grubu igru i napetost. Vojvodina je igrala solidno u napadu i kada nije uspevala da postigne gol imali su šansu sa sedmerca gde je neumoljiv bio Boris Puhovski. S druge strane gosti su dobro trčali i kontrama dolazili do golova.
Voša je konstantno vodila, ali su ih Pančevci pratili u stopu i nisu im dozvoli da naprave osetniju razliku.
Na isteku 45. minuta domaći su imali tri gola prednosti (21:18), a u tom periodu igre Boris Puhovski je bio vođa crveno-belih na terenu, razigravao saigrače, ali i sam postizao golove. U redovima šampiona Srbije važnu ulogu imao je i golman Luka Arsenić koji je u važnim trenucima imao nekoliko vezanih intervencija. Slomila je Voša snažan otpor Pančevaca, održavali su vođstvo i upisali pobedu.
 
Pobednik Kupa biće ko nakon odigranog i drugog susreta bude imao bolju gol razliku.

 

Revanš se igra u nedelju od 17.45 sati u hali Strelište u Pančevu. Prednost od šest golova za Vojvodinu nije prevelika, ali je značajna.
 
Ove sezone Vojvodina je deseti put uzastopno osvojila domaći šampionat. Upisan je internacionalni uspeh osvajanje EHF kupa. 
  • 21102

    09.06.2023 14:38
    Ћирибу, ћириба...
    Браво Вошо!
    Куп је наш!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.