Osnovano Sportsko društvo Vojvodina: Svi klubovi pod jednom plavom zvezdom

Sportsko društvo Vojvodina osnovano je 1. avgusta na osnivačkoj skupštini u svečanoj sali FC "Vujadin Boškov".
Osnovano Sportsko društvo Vojvodina: Svi klubovi pod jednom plavom zvezdom
Foto: FK Vojvodina
Na skupštini je jednoglasnom odlukom izabran predsednik iste Aleksandar Ćirić, kao i predsednik Upravnog odbora Dragoljub Zbiljić.
Potpredsednici UO su Dušan Bajatović i Dušan Radojičić, dok su članovi istog Bojan Terzin, Borjan Popović i Đorđe Bajilo.
Zakonski zastupnik i generalni sekretar Sportskog društva biće Aleksandar Jovančević.
 
Članovi ovog Sportskog društva Vojvodina su Fudbalski klub, Rukometni klub, Odbojkaški klub, Atletski klub, Košarkaški klub, Rvački klub, Ženski Fudbalski klub, Hokejaški klub i Vaterpolo klub. Oni su na ceremoniji dobili i svečane plakete "Plava zvezda".
 
"Osnovni motiv osnivanja Sportskog društva Vojvodina je – lokal patriotizam. Svi članovi i svi klubovi doživljavaju Grad Novi Sad i svoje klubove kao najvažnije u državi i kao nešto sveto i što mora da nam bude zajednička tačka spajanja. Očekivanja i ciljevi Sportskog društva su potpuno jasna, a to je da budemo najbolje orzanizovani sportski klubovi i sa najboljim sportskim rezultatima", poručio je Dragoljub Zbiljić.
  • Nina

    01.03.2024 07:07
    Clam
    Član SD Vojvodina 1971 do 1974
  • VOJVODINAŠ

    04.08.2023 18:04
    REOSNOVANO
    NI JEDNE ŽENE I NI JEDNOG VOVODINAŠA
  • Smešno

    02.08.2023 22:31
    Samo kad se i Bajilo uglavio..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport