VIDEO Novosađanin najkorisniji basketaš Evrope: Stojačić fantastičnim košem doneo Srbiji titulu

Novosađanin Strahinja Stojačić proglašen je za najkorisnijeg igrača (MVP) Evropskog prvenstva u basketu.

Stefan Kojić, Nemanja Barać, Marko Branković i Strahinja Stojačića. To su četvorica momaka koja su Srbiji doneli petu uzastopnu titulu evropskog prvaka u basketu tri na tri.

Srbija je u finalu savladala Litvaniju 22:20, a Stojačić je na tom meču postigao čak 11 poena. Među njima je i dvojka koja je donela Srbiji trijumf.

Tri meseca nakon što je dobio priznanje najkorisnijeg igrača na Svetskom prvenstvu, Stojačić je uspeh ponovio na šampionatu Starog kontinenta.
 
 
Tridesetjednogodišnji basketaš nastavio je uspešno stazama svog starijeg brata Stefana Stojačića, koji je reprezentaciji Srbije u basketu doneo titulu Svetskog prvenstva.
 
Baš kao i Stefan nekada, sada je Strahinja najbolji rangirani basketaš na svetu.
  • Venja

    12.09.2023 14:12
    Šampioni
    Gledao sam finale, sjajna igra, a djelovalo je da će izgubiti, jer je Litvanija vodila dosta koševa razlike. I na kraju ona sjajna trojka, alal vera!
  • Joka

    08.09.2023 13:57
    Bravo za ekipu, bravo za Stefana.
    Izgraditi terene za basket, a ne propali srpski fudbal. Ovi momci su ponos Srbije.
    Pozdrav svim dobrim ljudima.
  • VV

    08.09.2023 12:26
    Bravo genijalci!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport