Fudbaler Vojvodine u teškom zdravstvenom stanju: Zbrinut na Institut posle povratka iz Konga

Fudbaler Vojvodine Džonatan Bolingi hitno je zbrinut na Institut za plućne bolesti u Sremskoj Kamenici, saopštio je klub.
Fudbaler Vojvodine u teškom zdravstvenom stanju: Zbrinut na Institut posle povratka iz Konga
Foto: FK Vojvodina
Napadač Vojvodine je nakon utakmice protiv Radničkog 1923 otputovao u Kinšasu na reprezentativne obaveze sa selekcijom DR Konga.

U Srbiju se vratio u noći 14. septembra, a po dolasku je prijavio da se loše oseća, zbog čega je odmah prebačen u Urgentni cetar Kliničkog centra Vojvodine.

Po rečima klupskog lekara Borka Vukosava, urađena je kompletna dijagnostika, a konzilijum lekara je odlučio da Bolingi bude prebačen na Institut za plućne bolesti u Sremskoj Kamenici, gde je primljen u jedinici intenzivne nege.
 
"Tamo je dodatno podvrgnut detaljnoj dijagnostici. Njegovo stanje je ozbiljno, teško, ali dobro i ja sam zadovoljan što je na najboljem mogućem mestu. O njegovom zdravlju brine tim specijalista koji ima enormno iskustvo za lečenje u ovakvom stanju. Svi se nadamo da će se Džonatan izvući i prebroditi ovo teško stanje. Uzroci su nepoznati, u toku su i dalje detaljne analize, svi dosadašnji testovi do sada su negativni. Prati se i epidemiološka situacija u Kinšasi, u kontaktu smo sa njegovim lekarima u reprezentaciji i lokalnim doktorima. Terapija je u toku. Naš medicinski tim je u konstantnom kontaktu sa lekarima u Institutu, i čekamo dalji razvoj događaja", kaže Vukosav.
Trener Ranko Popović uputio je reči podrške svom igraču.
 
"Misli svih nas usmerene su ka Boliju i želimo mu da se što pre oporavi. Ova situacija treba da bude i motivacija za sve nas i da odigramo i za njega. Ne sumnjam da će on svoju utakmicu da dobije. Kada se dese ovakve stvari, podsetimo se na prioritete u životu", zaključuje Popović.
  • Slaninar

    15.09.2023 16:52
    Podrška
    Da nam se brzo vratiš na teren
  • Zapad

    15.09.2023 16:30
    Izdrži
    Brate Boli izdrži!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Voša osvojila bod u Kragujevcu

Fudbaleri Vojvodine remizirali su u gostima sa ekipom Radničkog 1923 rezultatom 0:0 u 36. kolu Mocart Bet Superlige Srbije.

Voša izgubila od Čukaričkog

Fudbaleri Vojvodine izgubili su na svom terenu od ekipe Čukaričkog rezultatom 2:3 u 34. kolu Mocart Bet Superlige Srbije.