Trener Vojvodine: Očekujemo jednu evropsku utakmicu i da nastavimo niz pobeda

Trener Vojvodine Ranko Popović optimista je pred gostovanje Novom Pazaru i nada se da će njegova ekipa igrati na evropskom nivou i uzeti prva tri boda u gostima.
Trener Vojvodine: Očekujemo jednu evropsku utakmicu i da nastavimo niz pobeda
Foto: FK Vojvodina

Fudbaleri "stare dame" u subotu od 16 časova gostuju ekipi Novog Pazara, nakon dve uzastopne pobede na svom "Karađorđu".

"Novi Pazar kao što ste videli i sami, i kako najavljuju celo ovo prvenstvo, i po sastavu i po imenima koja su potpisali, da su napravili ekipu za borbu za Evropu. Naše ambicije nisu ništa manje, tako da sa te strane možemo da očekujemo nešto. Ako budemo u stanju i jedni i drugi da damo ono što se planira i što se priča, onda će da bude evropska utakmica, barem što se nas tiče. Mi ćemo sa naše strane da uradimo sve što možemo da tako bude i ja se nadam da će igrači da budu na tom nivou. Znam da nas tamo čeka neka vrela atmosfera i to je dobro, da se igra u takvom ambijentu i da to bude onaj pravi fudbalski ambijent, da bude korektno i da takva bude igra, a mi da budemo na nivou svega onoga što se očekuje od nas", rekao je Popović.
On se osvrnuo i na činjenicu da od početka sezone u gostima Vojvodina nema nijednu pobedu.
 
"To je jedna stvar kojom se ja bavim od početka, prvi dan kad sam došao sam rekao da ja ne igram fudbal kod kuće i na strani, već da igram fudbal onakav kakav treba da se igra i kod kuće i na strani, da Vojvodina ima jedan standard, jer su potpuno isti bodovi i kod kuće i na strani, tri boda su svuda. Nažalost, mi već dugo nemamo pobedu na strani, a to je posledica samo jednog nakaradnog razmišljanja, jer i u razgovoru sa igračima dobijem informaciju – mi moramo da popravimo igru, pogotovo kući kad igramo, a ja kažem šta je na strani, jel tamo treba da se isključimo? Onda najbolje da ni ne idemo tamo, što ne sedimo kući i štedimo pare, izgubi 3:0, što ideš. E to je ono na čemu mi radimo mukotrpno od prvog dana, da se u glavama isprave neka nakaradna razmišljanja. Oni rade, popravljaju se", izjavio je Popović.
 
Poznato je da su pred prošlu utakmicu neki igrači bili van stroja, pa se trener Voše osvrnuo i na trenutno stanje igračkog kadra.
 
"Situacija je šarena, još uvek imamo nekih problema, imamo nekih igrača za koje nismo očekivali da će možda faliti, videćemo još do same utakmice. Ono što je sigurno je da ovi igrači koji su već duže tu, mislim na Gurama, na Uroša Nikolića i još neke igrače što nam fale, ima tu nažalost još nekih taknutih od prošle utakmice. Tako da sutra dok ne krenemo, ne znamo ko će nam ući u autobus. Juče nam je neko falio, prekjuče nam je neko falio, a i danas neki, ali nadamo se da onaj ko će biti tu zna šta ga čeka i treba da bude srećan što je tu, da uživa i da pokaže tu sreću na terenu", naveo je Ranko Popović.
 
Utakmica Novi Pazar – Vojvodina na programu je u subotu od 16 časova uz direktan prenos na kanalu Arena sport 3.
  • ARMAGEDON

    05.10.2023 18:37
    UPRAVA NAPOLJE
    Opasna dezorjentacija u logici, odsustvo realnosti, jedino fudbala nema!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport