Košarkaši Vojvodine slavili protiv Cedevite junior u ABA 2 ligi

Košarkaši Vojvodine savladali su Cedevitu junior, rezultatom 86:71, u drugom kolu ABA 2 lige.
Košarkaši Vojvodine slavili protiv Cedevite junior u ABA 2 ligi
Foto: 021.rs
Po četvrtinama se igralo 13:20, 27:16, 16:19, 30:16.
 
Mada su u prvoj četvrtini počeli uzdržano i nesigurno, te je protivnik poveo sa sedam poena razlike, već sredinom druge deonice, kada su najviše pogocima Savića u Vučetiće napravili skor od 13:0, crveno- beli su pokazali da su psihološki prebrodili prethodna dva neugodna poraza.

Početkom treće četvrtine koševima odličnog beka Vida Kučića, ekipa iz Zagreba izjednačava i potom se rezultat dugo lomi. 

Odluka je pala na startu poslednje deonice kada Rakičević uzastopnim trojkama dovodi Vojvodinu u vođstvo. Do kraja meča Novosađani su rutinski uvećavali prednost.
 
Osim pucački raspoloženog Rakićevića i pouzdanih Savića i Vučetića, u timu Vojvodine odličan utisak ostavio je i Džonson sa 15 poena i čak 13 skokova, dok su se u ekipi Cedevite najviše istakli Kučić i Batinić.
 
Sledeći mečevi ABA 2 lige na programu su od 15. do 21. novembra u Čajetini i tada će novosadski košarkaši igrati protiv Pelistera, Domžala i Sutjeske. 
 
U međuvremenu, Novosađani nastavljaju nadmetanje u okviru Košarkaške lige Srbije. 

Već u nedelju na Spens stiže valjevski Metalac i to je prilika da Novosađani zabeleže još jednu pobedu i tako poprave utisak sa lošeg starta.

  • Mire Naselje

    13.10.2023 18:31
    Dolazicu na utakmice
    Ja cu dolaziti ove sezone na kosarkaske utakmice Vojvodine, atmosfera je mnogo pozitivnija i zdravija, koliko mogu da vidim, nego na, recimo, fudbalskim utakmicama Vose. A ako bude sve u redu mozda cemo vec naredne sezone da igramo i sa velikim klubovima sa ovih prostora u ABA 1 ligi. Vole Novosadjani kosarku i to bas vole, nije kao sto neki kazu da vole samo kada njihov tim pobedi, ja znam bas dosta Novosadjana kojima je jako drag kosarkaski sport.
  • Anonimus

    13.10.2023 09:34
    Prva pobeda Voše ove sezone, u nedelju protiv Metalca biće druga i tako dalje...
  • Lacika

    13.10.2023 09:01
    Svakako
    Ovakvom ozbiljnošću pitanje je trenutka kada će Voša biti Aba1 ligaš.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Voša osvojila bod u Kragujevcu

Fudbaleri Vojvodine remizirali su u gostima sa ekipom Radničkog 1923 rezultatom 0:0 u 36. kolu Mocart Bet Superlige Srbije.

Voša izgubila od Čukaričkog

Fudbaleri Vojvodine izgubili su na svom terenu od ekipe Čukaričkog rezultatom 2:3 u 34. kolu Mocart Bet Superlige Srbije.