Košarkaši Vojvodine pobedili na Zlatiboru

Košarkaši Vojvodine su u derbiju 20. kola Košarkaške lige Srbije pobedili Zlatibor sa 82:74, nakon sjajne igre i velike prednosti u prvom poluvremenu.
Po četvrtinama rezultat je bio 28:14, 20:15, 17:26, 17:19.
 
Derbi u Čajetini bio je od velikog značaja za obe ekipe, naročito za goste.
Posle dva poraza Novosađana u drugom delu takmičenja, rivali su na tabeli sustigli "crveno- bele", pa je ekipi Miloša Isakova Kovačevića pobeda bila neophodna.
 
Igrače je pratio i teret neočekivanog gubitka od MZT pre tri dana u okviru ABA 2 lige. Ipak, momci su našli snage da sve prevaziđu i savladaju aktuelnog prvaka, nakon čega su i dalje vodeći.
Već od starta Vojvodina je krenula snažno. Šut je služio sve gostujuće igrače, pa su već u prvoj četvtini zabeležili četiri trojke. Sa druge strane, po običaju odličnom igrom u odbrani zaustavili su brze i precizne bekove domaćina. Centri Vučetić i Džonson su više nego uspešno parirali Nikoliću i Stojčiću. Epilog je vođstvo 28:14 nakon prvih deset minuta.
 
U drugoj deonici "crveno - beli" nastavljaju sa agresivnom igrom, te u jednom trenutku postižu i 23 poena razlike, ali domaćini uspevaju da do poluvremena smanje na 19 poena.
 
U trećem delu sledi juriš dobro posavetovanih košarkaša Zlatibora. Zaredom postižu četiri trojke, kada Banjac sa pet poena u nizu započinje seriju do 12:0. Aktuelni prvak se ne predaje i uspeva da do kraja treće deonice distancu svede na podnošljivih deset poena.
 
U poslednjoj četvrtini domaćini ispoljavaju neverovatnu upornost i uspevaju da minus svedu na samo šest poena. No, tada Novosađani ponovo poboljšavaju šut, dok domaći igrači postaju nesigurniji i promašuju.
 
Na kraju je Vojvodina nadmašila velikog rivala sa osam poena razlike. Time Voša ostaje na prvoj poziciji i sada, što se tiče borbe za vrh tabele, sve zavisi smo od "crveno - belih" košarkaša.
 
U timu Vojvodine svi zaslužuju pohvale za pravu košarkašku fantaziju u prvom poluvremenu.
Ipak, uz centre isticali su se i bekovi Ašćerić i Banjac, dok s u redovima domaćina bolji od ostalih bili plej Đukanović i šuter Rebec.
 
Sledeći meč u Vojvodina igra već u nedelju, kada u Novi Sad dolazi pančevački Tamiš, veliki dužnik Novosađana.
  • Anonimus

    07.02.2024 21:52
    Sjajna igra u prvom poluvremenu i izuzetno važna pobeda.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.