Vojvodina pobedila Megu i igra u polufinalu Kupa Radivoja Koraća

Košarkaši Vojvodine pobedili su Megu, rezultatom 100:92, u četvrtfinalu Kupa Radivoja Koraća.
Vojvodina pobedila Megu i igra u polufinalu Kupa Radivoja Koraća
Foto: 021.rs
Samo desetak dana posle sjajne pobede nad Zlatibrom, novosadski košarkaši su u četvrtfinalnoj utakmici protiv Mege ponovo prikazali pravu košarkašku rapsodiju i sa 100:92 savladali tim koji se takmiči u višem rangu.
 
Po četvrtinama rezultat je glasio 26:15, 31:23, 29:30, 14:24. Time su se crveno - beli kvalifikovali za polufionale u kome će se sastati sa pobednikom iz meča Partizan - Hercegovac.
Igrači Vojvodine su od prvog sekunda krenuli žestoko, krenuo ih je i šut, pa su već u petom minutu vodili sa 18:11. 
 
Startna, veoma visoka, petorka bila je iznenađenje za favorizovani tim Mege, te dugo nisu nalazili načina da pariraju novosadskim dvometrašima plejmekerima, Ašćeriću i Rakičeviću.
 
Do kraja prve četvrtine razlika je uvećana na 11 poena, pa se očekivalčo da beogradski "ljubičasti" u drugoj deonici "daju pun gas". 
 
Međutim, tim  Miloša Isakova Kovačevića je zaigrao još sigurnije i maštovitije. Bilans se neprekidno uvećavao i više puta je premašivao 25 poena. Gotovo da su Beograđani bili zadovljni kada su na poluvreme otišli sa samo minus 19 poena.
 
I drugom poluvremenu Beograđani počinju da kidišu, uz od početka veoma solidnog Đurišića, proradili su i centri Plašić i Jović. 
 
Ipak, Novosađani su se posle kratkotrajnog pada u igri redovno vraćali svojoj rapsodiji i održavali razliku od 20 do 23 poena. 
 
U pravom trenutku pogađao je Savić, dok je Kaningem prodorima razbijao odbranu Mege čiji igrači nisu imali šta drugo nego da ga fauliraju.
 
I početkom četvrte deonice Novosađani su imali 23 pooena prednosti. Tada kao da su se uplašili neočekivanog  uspeha i počeli su, želeći da potroše vreme, preduge napade. 
 
Sa druge strane trio visokih centara Mege je bio sve nemilosrdnije i "trpao" je koš za košom. Ipak, distanca je bila prevelika i Vojvodina je uspela da utakmicu dobije sa osam poena razlike, pri čemu su abaligašu kufer napunili stotkom.
 
Pohvale za jednu od najvrednijih pobeda u povesti kluba zavređuju svi igrači i stručni štab. Ne zna se ko je bio nadahnutiji, treneri vanredno uspešnim menjanjem petorke u igri  ili za nadigravanje vanredno spremni raspoloženi momci predvođeni kapitenom Ljubičićem. 
U timu Mege daleko bolji deo tima bili su centri dok su poprilično razočarali graditelji igre,po kojima je, inače, ovaj klub poznat. 
 
Zanimljivo je da su Begrađani bili uspešniji u skoku, 35: 26, imali su i asistenciju više, ali je, čini se, odlučio bolji šut za tri poena Novosađana i, možda još i više, znatno više osvojenih (12) lopti.
 
Protivnik Vojvodine u polufinalu u petak, 16. februara biće pobednik susreta Partizan - Hercegovac, dok će se u drugoj polufinalnom susretu sastati Crvena zvezda i ekipa Čačka.
  • Vlada

    15.02.2024 21:48
    Bravo momci!!! Pokazali ste šminkerima kako se igra košarka. Samo da ova ekipa ostane na okupu, rezultati dolaze!!!
  • Anonimus

    15.02.2024 21:31
    Sjajna igra Vojvodine, cvreno- beli se razvijaju u sve bolji tim.
  • Sreten

    15.02.2024 20:32
    5x5
    Bravooo

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.