Rukometaši Vojvodine pobedili Kadeten, ali ostali bez nokaut faze Lige Evrope

Rukometaši Vojvodine pobedili su Kadeten sa 24:21 u četvrtom kolu Top 16 faze Lige Evrope, ali to nije bilo dovoljno da prođu u Top 12 fazu Lige Evrope zbog gol razlike.
Desetostruki šampion Srbije se tako pobedom oprostio od ovogodišnjeg izdanja Lige Evrope.
Posle poraza od Flensburga, Voša je imala šanse da izbori mesto među 12 najboljih ekipa u takmičenju, ali je švajcarski tim ipak uspeo da sačuva rezultat i zahvaljujući boljoj gol razlici, prođe u narednu fazu.
Utakmica nije mogla bolje da počne po rukometaše Vojvodine, koji su zahvaljujući požrtvovanoj igri na obe strane terena, poveli 7:0 u ranoj fazi meča, da bi sredinom poluvremena na semaforu pisalo - 10:3.
 
Blistao je Pukhoski, po čijim su notama igrali domaćini većim delom utakmice. Veliki doprinos u napadu doneo je i Ocvirk, ali, nažalost, dobro izdanje Vojvodine u prvom poluvremenu, trajalo je samo do finiša istog, pošto je švajcarska ekipa serijom 5:1 u režiji Rikardsona i Pijetrasika stigla do priključka pred odmor (11:8).
 
Za razliku od prvog poluvremena, nastavak utakmice se nije igrao u serijama, već po principu "gol za gol". Rogan, Ocvirk i Rađenović predvodili su listu strelaca srpskog tima u drugom delu igre, gde je Vojvodina u jednom trenutku imala i šest golova prednosti (18:13). Ali se Kadeten opet vratio zahavaljujći dobroj igri u tranziciji i prvenstveno, Rikardsonu, koji je tokom čitave večeri bio gotovo nepogrešiv na desnom krilu. 
 
Posle poena Pjetrasika, Kadeten je na četiri minuta do kraja stigao na dva gola razlike (23:21). Đorđić je potom sa penala odveo Novosađane na "plus tri". Švajcarski tim igrao je dosta u pasivno u finišu, pa je srpska ekipa dobila šansu u poslednjem minutu da dođe do pobede. Zadnji napad nacrtan je za pivotmena Ratkovića, ali, nažalost, on nije dobro prihvatio loptu na "kapici", čime je ugašena i poslednja nada Vojvodine.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.