Rekordna pobeda košarkaša Vojvodine

Košarkaši Vojvodine su u 29, pretposlednjem, kolu Košarkaške lige Srbije, nakon uverljive igre u tri četvrtine utakmice, savladali zemunsku Mladost sa 97:57.
Rekordna pobeda košarkaša Vojvodine
Foto: 021.rs
To je rekordna pobeda novosadskog tima u ovoj sezoni, a po četvrtinama rezultat je glasio 17:26, 24:7, 25:9, 31:15.
 
Domaćin je startovao nešto opuštenije, gosti su, pak, bili neočekivano dobri u ofanzivnom skoku i iz sigurnih pozicija uverljivo pogađali, kako za dva, tako i za tri poena. Prvi period dobili su sa devet poena razlike.
To kao da je dodatno motivisalo crveno-bele, pre svega Kaningema koji se razigrao i tokom drugih 10 minuta pogađao iz svih pozicija. Očas je nanizao uzastopnih 11 poena, pa je ekipa trenera Miloša Isakova Kovačevića na poluvreme otišla sa osam poena razlike u svoju korist.
 
Košarkaši Vojvodine su agresivnim stilom nastavili i u drugom poluvremenu, centar Vučetić se raspucao sa distance i nanizao trojki. Zemunci su pokušavali odoleti snažnom ritmu, često su menjali petorku na terenu, ali i u trećem periodu su postigli manje od 10 poena. 
U završnoj četvrtini priliku su dobili mlađi igrači novosadskog tima, pokazali su da se od njih u budućnosti mogu očekivati novi prvotimci.
 
Kaningem sa 20 i Vučetić sa 14 poena bili su najefikasniji i najbolji u Vojvodini, međutim i ostali crveno-beli momci, a igrala su sva dvanaestorica, pružili su dobru partiju. U redovima gostiju nešto bolji bili su centar Knežević i bek Gašić. 
 
U poslednjem kolu, Vojvodina naredne subote gostuje u Kraljevu gde je očekuje Sloga. Ako pobedi, po prvi put u istoriji kluba biće prvak Srbije.
 
U međuvremenu, Novosađani u sredu započinju razigravanje ABA 2 lige. U četvrtfinalu protivnik im je Sutjeska, a prvi susret igra se u Nikšiću. Sedam dana kasnije na Spensu je revanš.
  • Zoran

    08.04.2024 08:30
    Voso
    Samo napred Vojvodina
  • Anonimus

    06.04.2024 23:08
    Kada se izuzme prva četvrtina, gledali smo retko dobru igru naše Voše...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.