Vojvodina pobednik Košarkaške lige Srbije

Pitanje pobednika Košarkaške lige Srbije rešeno je na pomalo neočekivan način.
Vojvodina pobednik Košarkaške lige Srbije
Foto: 021.rs
Kolo pre kraja Vojvodina je imala bod prednosti, ali je drugoplasirani Spartak imao bolju koš razliku u međusobnim susretima. 
 
Oba takmaca su u poslednjem kolu ovogodišnje lige gosti, Subotičani u Zemunu protiv Mladosti, Novosađani u Kraljevu protiv Sloge. Procenjivalo se da je Spartak favorit u Zemunu, pa bi Vojvodini samo pobeda u Kraljevu obezbeđivala titulu najboljeg. Po prvi put u povesti kluba.
Međutim, Zemunci su, u utakmici odigranoj dan ranije, iznenadili i sa 82:79 pobedili favorizovane "Plave golubove". Time je novosadska Vojvodina postala pobednik KLS bez obzira na rezultat današnjeg meča u Kraljevu.
 
Može se reći da je trijumf Vojvodine zaslužen. Mada pred početak prvenstva nisu bili prvi favorit, novosadski crveno- beli su od starta zaigrali dobro, potom sukcesivno podizali formu. 
 
Kada su krajem polusezone izbili na vodeću poziciju, nisu se uljuljkali, već su ekipu pojačavali tokom sezone i iznalazili uvek nove motive za nove pobede. Pre poslednje utakmice, u KLS su zabeležili 25 pobeda i četiri poraza.
Titula najboljeg u KLS Vojvodini obezbeđuje učešće u Super ligi čiji je početak 19. aprila. Pobednik Superlige, pak, osvaja titulu prvaka Srbije. Ove sezone u ovom nadmetanju učestvovaće pet srpskih ekipa koje se takmiče u ABA ligi, Crvena zvezda, Partizan, Mega, Borac i FMP, te dve prvoplasirane ekipe KLS, Vojvodina i Spartak. 
 
Igra se po kup sistemu, s tim da su tri najbolje plasirana tima u ABA lige direktno u polufinalu, dok se četiri preostala učesnika bore za četvrto mesto po kup sistemu na dve dobijene utakmice.
 
U prvom kolu sastaju se FMP i Vojvodina, odnosno Borac i Spartak. Pobednici će u međusobnom okršaju, opet na dve pobede, odlučiti ko će se pridružiti Partizanu, Zvezdi i Megi u polufinalu.

Druga benefiti od osvajanja prvog mesta u KLS za Novosađane je siguran status učesnika ABA 2 lige sledeće sezone.

Naravno, Vojvodina i ove godine uspešno igra i u ABA 2 ligi i ima odlične izglede da osvoji prvo mesto. U slučaju uspeha, crveno- beli bi naredne sezone nastupali u najjačem regionalnom takmičeju, pa bi njeno mesto u ABA 2 ligi preuzela trećeplasirana ekipa u KLS.

  • Куп је битан

    13.04.2024 14:45
    @Lopovska posla

    Због уласка Дубаија у АБА лигу број клубова у следећој сезони биће повећан на 16. Србија може имати шест клубова, тако да и Војводина може играти у АБА
  • Marko

    13.04.2024 14:42
    Bravo Vošo! Sad da se napadne i titula u ABA2, velike su šanse.

    @Lopovska posla

    Promenjena su pravila nedavno. Uz Dubai kao novog učesnika, liga je proširena sa 14 na 16 klubova. Srbija umesto dosadašnjih 5, daje 6 klubova.
  • Malo galsko naselje

    13.04.2024 13:51
    Šampioni
    Uroš Banjac

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.