Pobeda Novosađana u vojvođanskom derbiju

Fudbaleri Vojvodine pobedili su TSC na stadionu "Karađorđe" rezultatom 3:2, u 30. kolu Super lige Srbije.
Pobeda Novosađana u vojvođanskom derbiju
Foto: FK Vojvodina
Strelci za Vojvodinu bili su: Zukić u 10. minutu, Kembel u 45. i Petrović u 90+3.
 
Po samom početku utakmice moglo se naslutiti da bi ona mogla da donese otvoren meč i da priredi pravu zabavu na odlično ispunjenom "Karađorđu". 
 
Ćirković je prvi zapretio posle dva minuta igre za TSC, ali je njegov udarac završio visoko preko gola, a onda je na suprotnoj strani, samo nekoliko desetina sekundi kasnije, snažno po zemlji tukao Mihajlo Ivanović. Ipak, njegov udarac je završio tik pored desne stative Ilićevog gola.
U petom minutu, viđen je još jedan dobar napad Vojvodine. Indio je promenio stranu poslavši pas nadesno, a Lazarević je akciju završio šutem sa dvadesetak metara koji nije ugrozio Ilića.
 
Igrao se deveti minut kada je Vojvodina dobila priliku da iz slobodnog udarca sa oko 20 metara dođe do prednosti i to se i obistinilo. Perfektno je kroz živi zid pogodio kapiten Dejan Zukić, od stative, za svoj četvrti gol u ovoj sezoni Super lige Srbije.
Vojvodina je imala kontrolu utakmice, tražila način da duplira prednost, dok je i TSC žudio za izjednačenjem, ali nisu uspeli konkretno da zaprete golu Carevića. Savićević je u 25. minutu umalo kaznio oklevanje Ilića kada mu je osvojio loptu pred golom. Ipak, nije došlo do završnice. Miloš Pantović je uzvratio pokušajem glavom dva minuta kasnije i nije mnogo nedostajalo da gosti poravnaju. Pravi derbi i otvoren fudbal.
 
Najbolju priliku za izjednačenje u prvom poluvremenu, TSC je imao u 41. minutu kada je posle prekida Petar Stanić pogodio stativu, a zatim je udarac Pantovića iz neposredne blizine završio u bloku. Nije dugo prošlo pošto je Vojvodina uzvratila, ali ubojitije. Savićević je uspeo da dođe do lopte i prosledi je na krilo za Serija koji kreće ka sredini kaznenog prostora i proigrava Kembela na desnoj strani. Krilni fudbaler Voše se lepo namestio i levom poslao loptu uz samu stativu za 2:0 u 45. minutu igre.
 
Drugo poluvreme nije dobro počelo po Vojvodinu pošto je već u 49. minutu nakon prodora Aleksandra Ćirkovića, te njegovog pasa za Ifeta Đakovca, vezista TSC pogodio ispod Carevića i smanjio rezultat. Nedugo zatim, trener Božidar Bandović izvršio je tri promene ne bi li osvežio i napad i odbranu, pa su šansu dobili Radulović, Đorđević i Vukanović.
 
Očekivano, TSC je tada imao nešto više loptu u nogama, ali to nije sputalo domaće igrače. Štaviše, ponovo su se vratili na dva gola prednosti nakon sjajnog solo prodora Kejleba Serija koji je potom "bocnuo" Ilića i prelepo okončao akciju. Međutim, nakon poziva iz VAR sobe, arbitar Milan Stefanović je procenio da je Seri napravio prekršaj pri oduzimanju lopte Milošu Vuliću. Gol je poništen, a internacionalcu iz Obale Slonovače je pokazan žuti karton i na semaforu je ostalo 2:1 za Vošu.
 
To je važilo sve do 79. minuta kada je Ćirković sa levog krila poslao loptu na drugu stativu gde je utrčao Bence Sos i glavom spustio za Sašu Jovanovića koji poravnava. Blizu novog vođstva, Vojvodina je bila u 90. minutu nakon gužve posle kornera, ali lopta nije htela u mrežu Ilića po treći put. Pokušaj glavom, ubrzo je imao i Ivanović, ali nedovoljno precizan i snažan.
 
Nije se predavao tim Božidara Bandovića i u dubokoj nadoknadi vremena, Njegoš Petrović se ubacuje posle centaršuta Radulovića i, nesvojestveno sebi, glavom postiže pogodak koji dovodi do erupcije na "Karađorđu".
 
Vojvodina je u ovom trenutku četvrtoplasirana na tabeli Super lige Srbije sa 50 bodova i sa te pozicije će i ući u plej-of domaćeg prvenstva.
  • Kapetan momcadi

    14.04.2024 22:29
    Bravo momci!
    Dobro je, posle one krize sredinom prvenstva bojao sam se da cemo da zavrsimo u plej-autu ali sam nepotrebno strahovao. Realno, nase mesto je medju cetiri najbolja tima u Srbiji. Mogli bi mozda da stignemo do finala kupa (a ako bi ga igrali ko zna sta bi bilo) i da se plasiramo u Ligu konferencija jer nam je TSC previse odmakao da bi ih stigli za Ligu Evrope. Dobra atmosfera danas, zilav je klub nasa Vosa a i njeni navijaci se ne daju. Ipak smo veliki klub, bili i ostali.
  • Zauvek Verni Bulevar

    14.04.2024 20:22
    Pokazali smo ko je ponos nizije i pored onakvog sumnjivog sudjenja, idemo dalje !!!
  • Huncut

    14.04.2024 19:29
    Hrabriji uvek pobede
    TSC je bio bolji, svaka čast Lazetiću na dobro selektovanoj ekipi. A mi smo bili hrabriji i uzimamo 3 boda. Bravo Vošo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.