Veče odluke: Vojvodina ili Spartak - ko ide u ABA ligu?

Košarkaši Vojvodine gostuju večeras Spartaku u Subotici u odlučujećem meču za plasman u ABA ligu.
Veče odluke: Vojvodina ili Spartak - ko ide u ABA ligu?
Foto: 021.rs
U prvom meču u Novom Sadu, Subotičani su slavili sa minimalnom razlikom, 74:73. Vojvodini je potrebna pobeda, ali sa većom razlikom, kako bi se plasirala u najjače regionalno takmičenje. 
 
Praktično, večerašnji meč je na biti ili ne biti i direktno odlučuje koja će se od dve vodeće vojvođanske ekipe od naredne jeseni nadmetati sa Partizanom, Zvezdom, Budućnošću, Zadrom, Olimpijom, a koja će ponovo kroz uporedan nastup u Košarkaškoj ligi Srbije i ABA 2 ligi pokušavati da ostvari ono što propusti večeras.
Novosađani su pre sedam dana poprilično poklekli pred ambijentom od 6.000 gledalaca i pružili nešto slabiju partiju. Za kapitena Marka Ljubičića u Subotici je prilika da crveno-beli još jednom zaigraju kao u nekoliko vanserijskih igara ove sezone i nadmaše hvale vrednog rivala. 
 
"Bitno je da zaigramo čvrstu i agresivnu odbranu, budemo dobri u skoku i nametnemo našu igru oslonjenu na brze protivnapade", precizira lucidni plej Novosađana.
Vladimir Jovanović, trener "plavih golubova", ističe da pobeda u Novom Sadu jeste lep rezultat, ali ako Spartak ne pobedi i večeras neće mnogo značiti. 
 
"Važno je da nametnemo naš ofanzivni stil igre, da meč bude sa velikim brojem poena kada naši šuteri dolaze do punog izražaja", smatra Jovanović.
 
Utakmica između Spartaka i Vojvodine igra se u 19 časova, a može se pratiti i na programu Radio-televizije Vojvodine i Arene.
  • Anonimus

    16.05.2024 14:39
    Biće to uzbudljiv i neizvestan meč, pobediče bolji. Dakle, Voša...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport