FOTO: Ulica Olge Petrov dobila novi izgled

Radovi u Ulici Olge Petrov, koji su podrazumevali izgradnju novih saobraćajnih površina, vodovodne i kanalizacione mrežu kao i novog javnog osvetljenja su završeni i ulica je, kao i njen okolni prostor, dobila potpuno novi izgled.

Radovi u Ulici Olge Petrov, koji su podrazumevali izgradnju novih saobraćajnih površina, vodovodne i kanalizacione mrežu kao i novog javnog osvetljenja su završeni i ulica je, kao i njen okolni prostor, dobila potpuno novi izgled.

"U okviru realizacije svojih investicionih aktivnosti JP Zavod za izgradnju grada uredilo je i Olge Petrov, ulicu koja je godinama unazad čekala na svoje uređenje. Započeli smo radove krajem prošle godine, koristio se svaki lep dan u ovom zimskom periodu kako bi se što pre radovi završili. Pozicija ulice je takva da delom izlazi na Bulevar Evrope, pa je samim tim bilo potrebno uklopiti je u ambijentalnu celinu ovog prostora. Naime, izgrađena je nova podzemna i nadzemna infrastruktura i siguran sam da će ovi radovi doprineti poboljšanju standarda života stanovnika i ovog dela grada, zbog čega sam izuzetno zadovoljan", kaže za 021 direktor ZIG-a Goran Višnjić.

Izvedenim radovima, ulica Olge Petrov spojena je sa Bulevarom Evrope. Izgradnjom novog kolovoza od broja 34 do Bulevara Evrope, stanovnici ove ulice su konačno dobili izlaz na Bulevar. Na istoj deonici izgrađeni su novi upravni parkinzi i pešačke staze čime je olakšano kretanje vozila i pešaka, ali i doprinelo lakšem i bezbednijem parkiranju. Takođe, izgrađena je nova vodovodna mreža u dužini od oko 90 metara, kao i kanalizacija dužine oko 65 metra. Postavljeno je i novo javno osvetljenje, ukupno 11 novih stubova sa odgvarajućim svetiljkama koje se u potpunosti uklapaju u način osvetljavanja ulica i bulevara.

Pored ovoga, radovi su se izvodili i u delu Ulice Đorđa Magaraševića koji izlazi na Bulevar Evrope. Izgrađen je nov kolovoz u dužini od 108 metara, ali je i proširen sa 5 na 5,5 metara. Takođe, izgrađeni su i nedostajući parkinzi (upravni i paralelni), kao i trotoari.

Kako bi se obezbedili svi uslovi komunalnog opremanja ove urbane celine, na delu Bulevara Evrope, uz novoizgrađene objekte, na potezu između ulica Olge Petrov i Đorđa Magaraševića, izgrađen je parking sa kosom šemom parkiranja, kao i biciklistička i pešačka staza.

Vrednost ove investicije je oko 30 miliona dinara, a svi izvedeni radovi završeni su u planiranom roku.

  • veksi

    10.02.2015 10:07
    pozdrav za smrc
    bravo za komentar, mnogo pozdrava od komsinice koja je takodje tu rodjena u ul.Servo Mihalja isla u skolu Vasa Stajic i najlepse dane svoga zivota vezujem za taj kraj.Zivot napreduje sve se menja u korist toga ali da li se bas sve i unapredjuje tako.
  • Bojan

    06.02.2015 22:27
    Kopernikova
    Kada ce doci red na Kopernikovu ulicu? Probajte da prosetate ovom ulicom po ovakvom vremenu ili se bar provozajte kolima 30km/h.
  • Tiberius

    06.02.2015 21:17
    dokle ce se vise javni prostor poklanjati automobilistima? hocemo zelene povrsine, biciklisticke staze, parkove, igralista a ne parkinge, beton i sivilo

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti