Radnici Čistoće nakon udisanja isparenja na kućnom lečenju

Četiri radnika Čistoće završila su danas u Institutu u Sremskoj Kamenici zbog, sumnja se, toksičnog otpada koji su pronašli u jednom kontejneru na Limanu 4, saznaje 021.
Četiri radnika Čistoće završila su danas u Institutu u Sremskoj Kamenici zbog, sumnja se, toksičnog otpada koji su pronašli u jednom kontejneru na Limanu 4, saznaje 021.

Kako saznajemo, radnici Čistoće praznili su kontejner tokom redovnog obavljanja posla kada su osetili čudan miris, a potom i dim, zbog čega im je pozlilo. Prebačeni su potom u urgentni centar, pa na Institut za plućne bolesti, gde je konstatovano da su bili izloženi hemijskim isparenjima.

Vatrogasci su asistirali u gašenju dima, a sumnjiva materija je potom odneta na deponiju. Radnici su dobro i pušteni su na kućno lečenje, navodi se u saopštenju JKP "Čistoća".

Uzeti su uzorci materije kako bi se utvrdilo o čemu se radi i da li su radnici bili izloženi nekoj toksičnoj materiji, ili nečemu drugom. Istraga o ovom događaju je u toku.

Pomoćnik gradonačelnika zadužen za komunalni sistem i energetiku Dragan Božić apelovao je da građani obrate pažnju šta odlažu u kontejnere.

"Apelujem na građane, ali i na sve one koji u svom poslu iz nekog razloga koriste toksične ili opasne materije, da ih nikako ne odlažu u kontejnere. Zahvaljujući sreći, ali i brzoj reakciji radnika 'Čistoće', ni oni, ali ni drugi građani Novog Sada nisu dovedeni u veću opasnost. Nadam se da će policija pronaći odgovorne za ovaj incident i da se ovakve situacije više neće ponavljati", rekao je Božić.

  • 02.03.2015 16:25
    liman 2
    A, da nije napad masovne histerije...
  • jova

    01.03.2015 06:41
    kakva smo mi stoka.. ovo je neko namerno bacio da bi se potrovale zivotinje samo nije razmisljao o cinjenici da i ljudi prilaze kontejneru..uzas..
  • Lala

    28.02.2015 23:52
    @Sophy
    I ja sa na limanu svako malo zvao vatrogasce kada omladina zapali kontejner.Uvek ostavim ime i telefon,ubrzo dodje vatrogasni kamion i problem resen.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti