Počelo ozelenjavanje površina bez drveća

Sadnjom 22 stabla jasena i bagrema u ulicama Pap Pavla, Valentina Vodnika, Hilandarskoj i Slovačkoj u širem centru, JKP "Gradsko zelenilo" u utorak 24. marta, počinje akciju ozelenjavanja parkinga u gradu. 
Sadnjom 22 stabla jasena i bagrema u ulicama Pap Pavla, Valentina Vodnika, Hilandarskoj i Slovačkoj u širem centru, JKP "Gradsko zelenilo" u utorak 24. marta, počinje akciju ozelenjavanja parkinga u gradu.

U saradnji sa JKP "Parking servis", radnici Zelenila će podizati deo behaton ploča sa parking površina, kako bi mogli da iskopaju rupe za sadnice i vraćati ih na mesto nakon sadnje drveća.

Da bi se što manje remetio saobraćaj u gradu i kako bi građani imali što manje problema s parkiranjem, radovi će se odvijati rano ujutru, pre saobraćajnog špica. Sadnja drveća na novosadskim parkinzima biće permanentno sprovođena tokom cele godine kako bi se povećala količina zelenila u gradu i kako bi se Novi Sad delimično približio standardima razvijenih gradova Evropske unije.

- U prethodnih 20 godina grad se potpuno izmenio. U svim gradskim kvartovima umesto porodičnih kuća niklo je hiljade stambenih zgrada. Jureći za profitom investitori su se najradije odricali zelenila. Zato je povećanje zelenih površina u Novom Sadu prioritet svih prioriteta koje smo postavili pred sebe. A svako drvo koje zasadimo danas, znači kvalitetniji život za buduće generacije - kaže direktor "Gradskog zelenila" Aleksandar Bogdanović.

Paralelno sa ozelenjavanjem parkinga, JKP "Gradsko zelenilo" nastaviće akcije pretvaranja divljih deponija, zapuštenih prostora i javnih površina koje nemaju namenu u parkovske površine. Obuhvaćene su sve mesne zajednice u gradu i prigradskim naseljima.

Akciju ozelenjavanja Novog Sada "Gradsko zelenilo" je započelo 29. novembra prošle godine. Plan je da do kraja 2015. godine Novi Sad bude bogatiji za više od 3.500 stabala novog drveća.

  • Iva

    23.03.2015 17:06
    Napokon da je neko počeo razmišljati kakav vazduh udišemo!Bulevar Oslobođenja je toliko zagađen izduvnim gasovima da po podacima iz Higijenskog zavoda najviše slučajeva oboljevanja TBC je u tom delu grada.Visoko prioritetno po zdravlje ljudi je ozelenjavati grad.
  • Renata

    23.03.2015 16:40
    Nista lepse od ovoga, kada bi se sto vise bavili ovakvim stvarima i vracanjem u prirodu valjda bi svi bili plementiji. U svakom slucaju podrzavam svaku akciju ovog tipa...
  • Nada

    23.03.2015 16:16
    Apsolutno sam za svaku vrstu ozelenjavanja.Danas kada čitamo o ozonskim rupama,UV zračenju,erozijama zemlje,zagađenosti vazduha drveće je neophodno.Čovek je taj koji je narušio ekosistem.Na nama je šta ćemo ostaviti deci.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti