Drmanac: Policajci moraju 24 sata biti na dužnosti

Inspektor novosadske kriminalističke policije za suzbijanje narkomanije Slobodan Drmanac kaže da je u hapšenju razbojnika, koji je u nedelju naoružan nožem opljačkao prodavnicu na Novom naselju, imao i veliku pomoć građana koji su mu dali smernice.
Inspektor novosadske kriminalističke policije za suzbijanje narkomanije Slobodan Drmanac kaže da je u hapšenju razbojnika, koji je u nedelju naoružan nožem opljačkao prodavnicu na Novom naselju, imao i veliku pomoć građana koji su mu dali smernice.

Drmanac, koji je tada bio van službe, na tom mestu se našao slučajno prilikom odlaska na ručak, odmah odreagovao i razbojnika sustigao na Bulevaru kneza Miloša, razoružao, vezao i pozvao policiju.

"Slučajno prolazeći, zatekao sam u ulici Mileve Marić grupu uznemirenih građana. Prišao sam im i od njih saznao da se dogodilo razbojništvo, da razbojnik beži prema Bulevaru kneza Miloša. Protrčao sam kroz blok zgrada i uz pomoć građanina uočio čoveka koji beži. Prišao sam, savladao ga i lišio slobode. Kod njega sam pronašao nož i novac koji je oteo iz radnje", kaže on dodajuću da je u pitanju market "Crnac" i da bi isto odreagovao u bilo kojoj sličnoj situaciji.

Drmanac, koji je u ovom poslu 11 godina, dodaje da se razbojnik nije opirao prilikom hapšenja, a naglašava da je policajac 24 sata dnevno na dužnosti i da raspored u njihovom poslu ne igra ulogu.

Gradonačelnik Miloš Vučević uručio je danas nagradu Drmancu koju Grad Novi Sad, po odluci iz 2013. godine, dodeljuje policajcima za izvanredne rezultate. "Hrabri podvig Slobodana Drmanca samo je jedan primer iz svakodnevnog života koji nam pokazuje da postoje ljudi koji stavljaju svoj život na kocku da bi odbranili one koji su napadnuti", rekao je gradonačelnik i dodao da je pitanje bezbednosti građana od prvorazrednog značaja za sve i da ono nikako ne sme biti politizovano, jer je to iznad svih dnevno-političkih rasprava.

Podsetimo, Drmanac je tridesettrogodišnjeg Novosađanina A.M. uhapsio nakon što je opljačkao prodavnicu u nedelju u 16.30 u ulici Mileve Marić. (Suzana Stojićević)

  • branislav

    09.04.2015 19:20
    svaka cast
    bueaz sve pohvale za hrabrost i savesnost...
  • 01.04.2015 01:13
    @KOmša
    u sefovima i trezorima,buraz...
  • domaći

    31.03.2015 20:48
    da li je gdin.Drmanac u rodu sa legendarnim gdinom Stankom Drmancem?negdašnji policajac varoški.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti