Završeni radovi na Bulevaru Jovana Dučića

Završena je izgradnja saobraćajnih površina u produžetku Bulevara Jovana Dučića na Novom naselju.

Završena je izgradnja saobraćajnih površina u produžetku Bulevara Jovana Dučića na Novom naselju.

U okviru radova izgrađena je saobraćajnica bulevarskog tipa, u dužini od 290m.

Profil ove saobraćajnice čine dve kolovozne trake, širine 6m, sa po dve saobraćajne trake i razdelnim ostrvom širine 1,5m. Sa južne strane saobraćajnice izgrađeni su trotoari (širine 3m) i biciklističke staze (širine 2m), kao i parkinzi koji su zelenom površinom odvojeni od biciklističke staze, saopštio je Zavod za izgradnju grada.

Na delu Bulevara kneza Miloša, u dužini od oko 140m, takođe su izgrađeni trotoari i biciklističke staze, dok je na spoju dva bulevara formirana četvorokraka raskrsnica. Pored toga, izgrađene su tri međublokovske saobraćajnice sa obostranim parkinzima i pešačkim stazama, kao i kružna raskrsnica na spoju dve saobraćajnice. Na pešačkim prelazima postavljena je platforma, kako bi se obezbedilo usporavanje saobraćaja. Unutar blokova izgrađene su pešačke staze.

Aautobusi GSP-a na kraju produžetka Bulevara, u zoni novoformirane raskrsnice, će praviti polukružno okretanje jer je ukinuta stara autobuska okretnica. Na Bulevaru Jovana Dučića, kao i na Bulevaru kneza Miloša, postavljena su i nova stajališta za autobuse. Ceo ovaj prostor je i adekvatno osvetljen.

Vrednost svih radova na ovoj lokaciji je oko 110 miliona dinara, a izvođač radova je GP "Graditelj NS" DOO.

  • ФИРМА 1989

    29.04.2015 01:11
    @S. Stanojevica

    Комшија тај наставак има у плану ЗИГ-а, чини ми се да то спајање иде скроз до излаза на футошки пут, биће и кружни ток. Такође би се спајало са Булеваром Војводе Степе који треба да има продужетак тамо поред атомског склоништа. То би ваљда требало да измести теретни саобраћај из Кнеза Милоша. Укуцајте урбанистички план Новог Сада за 2021. годину, требаће вам и један програм за отварање, ту ћете видети детаљније.
    @:)
    Верујем да је тако, ми кад смо се доселили у С. Станојевића није било асфата неких годину, можда и јаче. Сада улица изгледа феноменално све са шеталиштем.
  • :)

    28.04.2015 19:15
    Mislim da se malo koji kvart Novog Sada saziveo sa svakom lopatom u izgradnji na nacin na koji su to ljudi u Ducicima. Ovde ima radosti koliko je nekad bilo blata :)
  • hmm

    28.04.2015 15:04
    biciklističke staze odlično urađene, svaka čast :))

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti