Epidemija meningitisa i dalje traje

Epidemija virusnog meningitisa i dalje traje, a na Infektivnoj klinici trenutno leži 15 pacijenata obolelih od ove bolesti.
Epidemija virusnog meningitisa i dalje traje, a na Infektivnoj klinici trenutno leži 15 pacijenata obolelih od ove bolesti. Načelnik Klinike za infektivne bolesti, Jovan Vukadinov, kaže za Radio 021 da na kliniku svakodnevno pristižu novi pacijenti sa simptomima meningitisa.

"Svakodnevno primimo po nekoliko pacijenata. Epidemija nažalost može da traje čitavo leto, ali se više ne radi o epidemijskom talasu kao što je bilo u početku, kada smo imali po 15-20 slučajeva dnevno", navodi Vukadinov.

On dodaje da svi pacijenti imaju lakši oblik bolesti, simptomi brzo nestaju i posle nekoliko dana pacijenti se otpuštaju sa klinike. Od početka epidemije, od virusnog meningitisa lečeno je oko 200 pacijenata, pretežno dece.

  • Dr Petrović

    06.08.2010 08:45
    A istina je negde drugde
    "Dušan Pajkić iz Generalnog inspektorata kaže za Radio 021 da građani moraju znati da je upotreba pesticida u modernoj poljoprivredi neizbežna."
    A preterana upotreba (Pesticidi su organofosfatni otrovi koji se koriste kao bojnim otrovi: Sarin, Soman, Tabun i ostali NERVNI bojni otrovi, napadaju meningee, moždane i nervne ovojnice, a prvenstveno napadaju i sluznice, gde imamo respiratorne i gastrointestinalne probleme ,kao i kožu pa se zovu i plikavci)izaziva trovanje, gde je simptomatologija kao kod meningitisa, Ljudi, truju uvoznici i proizvođači nas kao pacove i ne mare, samo da dobro zarade.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Olimpijske vrednosti u DDOR osiguranju

DDOR, zvanično osiguranje Olimpijskog tima Srbije, u saradnji sa Olimpijskim komitetom Srbije, partner je niza izložbi posvećenih olimpijskim vrednostima.