Do pet puta duže čekanje na lekare?

Po novom pravilniku Republičkog zavoda za zdravstveno osiguranje, lekari mogu da prime bolesne pacijente u roku od čak 15 dana od zakazivanja pregleda.
Po novom pravilniku Republičkog zavoda za zdravstveno osiguranje, lekari mogu da prime bolesne pacijente u roku od čak 15 dana od zakazivanja pregleda.

Dodatni problem je što je predviđeno da svi stanovnici Južnobačkog okruga koji u svom domu zdravlja ne mogu da obave neki specijalistički pregled mogu tu uslugu da dobiju u novosadskom. To će značiti dodatni posao za lekare i medicinsko osoblje u Domu zdravlja, a, prema rečima direktora te ustanove Živote Lazarevića, najveće je opterećenje u laboratorijama i na rentgenskom snimanju.

Lazarević je za ''Dnevnik'' najavio da će morati biti povećan broj specijalista i nabavljena nova oprema.

  • 13

    04.10.2010 12:28
    Tako treba
    Dobro je ovo sto se desava sa zdravstvom,cudno je sto glasaci na izborima,u proteklih 10 slavnih godina nisu shvatili,sta nam GEJ 17+radi.Ukinuo radna mesta,onaj ko radi jedva prezivljava,naime sistematski nas ubijaju,a najnovija dogadjanja u zdravstvu to pokazuju.
  • nezadovoljna

    17.08.2010 11:10
    imam taktiku
    Juce sam zvala da zakazem pregled jer su poceli neki plihovi da mi iskacu po kozi, otezano sam disala i oticala mi je leva noga... rekli su mi da mi je izabrani lekar na odmoru do 27. i da mogu da mi izadju u susret i zakazu u sledeci ponedeljak pregled kod drugog doktora, ako mi je bas hitno.
    HITNO!? I mean really :D
    Sva sreca danas mi je vec bolje, samo me plihcici svrbe i peckaju u isto vreme... ali imam taktiku :)
    Od sad cu zakazivati svake nedelje za ne daj boze da mi se nadje :D

    Samo da naglasim da ovo nije prvi put da nisam mogla u dogledno vreme da zakazem pregled :/
  • Ana

    16.08.2010 19:36
    Uredno svaki mesec skidaju sa plate, samo ne znam za šta. Sve preglede i tako moram da radim privatno. Lopovi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Preminuo Živan Berisavljević

Veliki borac za Vojvodinu i kritičar nacionalizma, nekadašnji visoki funkcioner Titove Jugoslavije i ambasador SFRJ u Londonu Živan Berisavljević preminuo je u 89. godini.