Od ponedeljka se plaća parking na Grbavici

Stanari zgrada oko Limanske pijace i na Bulevaru oslobođenja od ulice Pap Pavla do stanice moći će da od sledećeg ponedeljka izvade stanarske parking karte.


Stanari zgrada oko Limanske pijace i na Bulevaru oslobođenja od ulice Pap Pavla do stanice moći će da od sledećeg ponedeljka izvade stanarske parking karte. Naplata parkiranja na Grbavici i na tom delu Bulevara oslobođenja počinje 23. avgusta.

Kako kaže portparol Parking servisa, Radovan Jeknić, mesečne karte za stanare koštaju 186 dinara, a ostali će parking plaćati 35 dinara na sat, jer ovo postaje plava zona. Kartice se vade u prostorijama "Parking servisa", u Filipa Višnjića 47, radnim danom i subotom od 8 do 20 sati.

Uslovi za kupovinu stanarske karte su fotokopija lične karte, kojom se potvrđuje mesto prebivališta u zoni naplate, i fotokopija saobraćajne dozvole, kao dokaz o posedovanju automobila.

Od 23. avgusta će biti pod naplatom deo Bulevara od Pap Pavla do autobuske stanice, kao i Bulevar cara Lazara od Bulevara oslobođenja do Puškinove, Puškinova od Bulevara cara Lazara do Alekse Šantića, Vojvođanska, Vere Pavlović i Lasla Gala. Ostali deo Grbavice takođe će se naći u plavoj zoni, ali ne odmah. Jeknić kaže da, iako je to obećano, sva parking mesta nisu sređena pre početka naplate.

Kontrolori "Parking servisa" će od 23. avgusta deliti obaveštenja da su ova parkirališta u zoni naplate, a od 1. septembra 2010. godine onima koji ne poštuju režim naplate biće izdavane doplatne karte.

  • Limanac

    20.08.2010 21:58
    neka ste se setili...
    Živim kod Merkatora. Slobodnih parking mesta nema radnim danom, jer gospoda iz NIS-a prilikom izgradnje zgrade (koja je u medjuvremena poklonjena baćuškama) nisu razmišljali o parkiranju automobila njihovih uposlenika. Ovo je jedini način da se oni malo prorede, mada najčešće zagušuju i Merkatorov parking koji bi po meni takodje trebao da nadje način da im parkiranje naplati. Mada, ubedjen sam da naplata nije uvedena da bi se rešio problem parkiranja nego da bi se uveo novi harač koji će puniti gradsku kasu.
  • no neme

    20.08.2010 05:58
    OTPOR
    Organizujmo Straže u svim tim ulicama ne dozvolimo da imaju pristup tamo.
    Setite se ti isti su nas devedesetih pozivali i učili šta je gradjanska neposlušnos.
    Ponovo šerpe i na ulice,dokle trpeti ovaj teror.
  • Peca

    19.08.2010 01:10
    Pa ovo stvarno više nema smisla!!
    Na Grbavici su samo STAMBENE ZGRADE! Hajde taj deo Bul Cara Lazara i oko pijace da razumeš, ali ostatak Gravice!! Po kom osnovu?? To je samo pljačkanje stanara Grbavice, jer niko drugi tu ne parkira. Tu nema većih objekata,nema marketa, banaka, firmi... ma ničega osim zgrada!!
    I naravno kao i obično, svi će malo da gunđaju i onda poslušno kao i sve ovce da plaćaju i nikom ništa. Sutra će nam onda naplatiti korišćenje trotoara, pa udisanje vazduha....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti