Institut u Kamenici: Doktorka smenjena jer je tražila dodatni novac

Institut za onkologiju Vojvodine demantovao je navode lekarke Jasne Mihailović da je smenjena zbog pripadnosti Srpskoj naprednoj stranci i saopštio da je ona razrešena dužnosti nakon što je tražila naknadu za prekovremeni rad.
Institut za onkologiju Vojvodine demantovao je danas navode lekarke Jasne Mihailović da je smenjena zbog pripadnosti Srpskoj naprednoj stranci i saopštio da je ona razrešena dužnosti nakon što je tražila naknadu za prekovremeni rad za učešće u radu Stručnog kolegijuma tog instituta.

 

"Stranačka pripadnost ne može biti referenca kvaliteta za obavljanje posla u struci. Kriterijumi koji treba da se uvaže su stručnost, kompetentnost, profesionalna posvećenost i organizacione sposobnosti", navodi se u saopštenju Instituta za onkologiju Vojvodine.

Dodaje se da je smenjena upravnica Zavoda za nuklearnu medicinu Jasna Mihailović u svom "poslednjem u nizu dopisa" tražila da joj se nadoknade prekovremeni sati za učešće u radu Stručnog kolegijuma, što nije u skladu sa profesionalnom posvećenošću lekara i što stvara nepotrebne troškove. Dodaje se da svi procesi rada Instituta za onkologiju Vojvodine funkcionišu na najbolji način, bez obzira na pojedince, a na korist pacijenata.

Visoki funkcioner SNS-a Damir Zobenica optužio je juče direktora Instituta za onkologiju Miloša Lučića da je smenio Jasnu Mihailović samo zato što je članica SNS iako je "najstručniji kadar" na tom institutu. On je optužio Lučića da je Mihailovićevu smenio jer planira da na njeno mesto postavi svoju suprugu.

Jasna Mihailović je kazala da je Lučić novu sistematizaciju radnih mesta prilagodio svojoj supruzi i optužila ga za zloupotrebu položaja. Institut za onkologiju ove navode nazvao je "besmislicama i neistinama" koje ne zaslužuju da budu komentarisane.

Povodom smene Mihailovićeve oglasio se i pokrajinski odbor Demokratske stranke, rekavši da su u toj stranci spremni da u svako doba da uporede kvalifikacije i biografije pokrajinskih sekretara sa biografijama i kvalifikacijama ministara u Vladi Republike Srbije, kao i svih drugih kadrova DS i SNS.

  • Nidzo

    06.08.2015 07:11
    ....
    Citam ovaj komentar i zaista mi je smesno.U Izvrsnom vecu radnik ima 19.800dinara platu,a rukovodioci do 155.000...e sada radnik kad ima posteno zaradjenih 32 sata dobije slobodan dan ili oko 4.000din,a rukovodioci za 32 sata dobiju 22.000 gde je tu pamet,a??????
  • @svedok

    06.08.2015 06:57
    tek će da vam bude žao
    Važi i obrnuto!
  • demos

    06.08.2015 06:53
    Dobro ne rekoste da je uzela neki novac. Muka mi vas je više slušati "poštenjačine demokratske!"

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti