021 i Humani ponedeljak za život male Nikoline Ristić

Ovog ponedeljka, akcija Humani ponedeljak, na inicijativu 021, biće posvećena spasavanju života jedanaestogodišnje Novosađanke Nikoline Ristić, koja boluje od tumora vilice.
Ovog ponedeljka, akcija Humani ponedeljak, na inicijativu 021, biće posvećena spasavanju života jedanaestogodišnje Novosađanke Nikoline Ristić, koja boluje od tumora vilice.

Nikolina je svoje detinjstvo provodila bezbrižno, kao i sva ostala deca, sve do oktobra 2013. godine kada je zbog bolova u vilici posetila lekara i tom prilikom konstatovan joj je tumor vilice. Od tog momenta kreće njena borba za život, hemoterapije, bolnice, operacije, ali Nikolina nastavlja da bude puna života.

"Iako je bila pod terapijama i u bolovima, Nikolina je ipak redovno dolazila na časove glume, jedva je čekala da naučimo nešto novo i nikad se nije žalila na svoje zdravlje", kaže za 021 Tanja Pjevac, Nikolinina profesorka glume.

Nikolina se ubrzo oporavila, tumor se povukao i ona je nastavila svoje srećno detinjstvo. Međutim, januara 2014. tumor se vratio i od tada se ona, njeni roditelji i lekari bore da joj sačuvaju život.

Ali kako bi se agonija kroz koju mala Novosađanka prolazi okončala pozitivnim ishodom, neophodno je da Nikolina ode u bolnicu u Štutgartu, kako bi joj se tamo operisao oboleli deo vilice, izvadio tumor tipa "osteosarcoma" i kako bi joj se zatim specjalnom metodom rekonstruisala vilica, objašnjava za 021 Nikolinin otac Srđan.

Za Nikolininu situaciju saznala je redakcija 021, koja je, s obzirom na urgentnost situacije i na činjenicu da ona mora za dve-tri nedelje biti u Nemačkoj, predložila "Gradskom zelenilu" da prvi sledeći Humani ponedeljak bude posvećen njoj, što je ovo javno preduzeće odmah prihvatilo.

"Gradsko zelenilo" i 021 pozivaju sve Novosađane dobre volje da danas odu na Štrand, ostave na ulazu svoj humanitarni prilog za malu Nikolinu i tako učestvuju u spasavanju njenog mladog života.

Za Nikolinin odlazak i lečenje u Štutgartu potrebno je 67.300 evra. Njeni roditelji su do sada sakupili oko 35.000 evra, a svako ko želi da pomogne da se kompletna suma sakupi svoj prilog može uplatiti na račun Erste Banke broj 908-34001-19, model je 97, poziv na broj 178704478260. (Gordana Ćosić)

  • Prevodilacko srce

    10.08.2015 06:55
    Ako je potrebno da se prevede dokumentacija, tu sm
    Ako je potrebno da se Nikolini prevede dokumentacija na nemacki ili engleski jezik, za potrebe lecenja u Nemackoj, podsecamo da prevodioci-volonteri u okviru inicijative Prevodilacko srce to za sve ljude cine besplatno i od srca. Za sve sto je potrebno kontaktirajte nas na prevodilacko.srce@gmail.com
  • Lena

    08.08.2015 07:41
    Koji je IBAN?
    Puno nas cita ovo iz inostranstva, i realno mozemo dosta da doprinesemo. Treba nam samo IBAN koji nisam uspela da skontam iz ovih brojeva.

    Molim vas dodajte tu informaciju. Ne dajem uvek pare ako mislim da ce dete samo patiti i umreti u bolnici umesto kod kuce, ali ova devojcica ima dobre sanse.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti