Roditelji pretili bombom vrtiću na Limanu 4?

Novosadska policija je podnela prijave protiv bračnog para zbog incidenta koje su izazvali u vrtiću "Novosađanče", gde je upisano njihovo dvoje dece.
Novosadska policija je podnela prijave protiv bračnog para zbog incidenta koje su izazvali u vrtiću "Novosađanče" na Limanu 4, gde je upisano njihovo dvoje dece.

Vrtić "Novosađanče" je zbog nasilnih roditelja više od dve nedelje pod prismotrom policije. Napadi su prijavljeni policiji, koja je po službenoj dužnosti protiv oca M. Đ. podnela krivičnu, a protiv majke S. Đ. prekršajnu prijavu.

Inače, zaposleni i roditelji dece koja idu u vrtić "Novosađanče" tražili su policijsku zaštitu, jer kako kažu "ne znaju da izađu na kraj sa ocem, koji pred mališanima više od godinu dana verbalno vređa i napada zaposlene, te preti da će na vrtić baciti bombu".

"Majka S. Đ. je došla u vrtić i pružila ruku vaspitačici, a zatim ju je ošamarila i krenula da viče. Odmah smo pozvali policiju, a majka je najpre negirala da se bilo šta dogodilo, te na kraju priznala da je to uradila", kaže Snežana Samardžić, glavna vaspitačica u vrtiću "Novosađanče". Problemi su, kako kažu zaposleni u vrtiću, počeli još prošle godine.

"Prvi incident zabeležen je u oktobru 2014. kada je otac došao po dete u vrtić i pretio vaspitačici da će je zadaviti i ubiti. Odmah je o svemu obaveštena i policija, a o svakom narednom incidentu postoji i službena zabeleška zaposlenih. Mlađe dete ima posebne zdravstvene poteškoće i ima ličnog pratioca sa kojim komuniciramo u poslednje dve nedelje. Otac se od dolaska policije ne pojavljuje u blizini vrtića", kaže Gorana Kosovac, rukovodilac pedagoške jedinice u PU "Radosno detinjstvo".

M. Đ. kaže za "Blic" da su optužbe lažne, te da nije verbalno napadao vaspitačice, a da je njegovo starije dete ove godine palo u vrtiću i teže povredilo glavu, zbog čega će pravdu zatražiti na sudu.

"Dete mi se žalilo na bolove u glavi i odmah sam posumnjao da je povređeno u vrtiću. Kako mi je reklo, palo je na pločice i povredilo glavu, zbog čega je zatražilo lekarsku pomoć", kaže M. Đ. On ne spori to da je njegova žena ošamarila vaspitačicu, ali kaže da je to učinila iz revolta, pošto je vaspitačica navodno mobilnim telefonom fotografisala nju i dete.

Roditelji dece koja dolaze u ovaj vrtić kažu da su gradonačelniku uputili pismo kako bi zaštitili svoje mališane, a da bračni par koji teroriše zaposlene u "Novosađančetu" nema opravdanja za takvo ponašanje, te se nadaju da će problemi uskoro biti rešeni. Spremni su, kako sami kažu, da plate i obezbeđenje, samo da im deca budu na sigurnom.

  • mama

    03.10.2015 21:48
    Gdja Angela
    Kako vas nije sramota da pričate ovakve neistine? Verujem da vaše dete ne ide u isti vrtić jer ovako ni jedan roditelj ne bi pričao. To da su deca gladna, mokra, plaču...Ajte molim vas. Možda su vaša deca probirljiva jer ste ih VI tako naučili. Plaču, jer ih VI niste pripremili za vrtić.Šta će bolesna deca u vrtiću? Jer je VAMA tako lakše. Odakle vaške? Od nehigijene roditelja kakvi ste VI. Bavite se malo svojom decom. Ne znam zašto ste ih upisali, čuvajte i vaspitavajte svoju decu, svakako ćete tako biti zadovoljni a bolje i za našu decu. Mnogo neistina ste ovde izneli.Deca u vrtiću više vremena provode nego sa svojim roiteljima.U našem vrtiću se vaspitačice zaista trude oko sve naše dece.A vama poručujem da volite sebe, vaše dete i da se istom malo više posvetite
  • Angela

    01.10.2015 06:39
    Daj ne budite naivni
    Moja devojčice idu u pomenuti vrtić, u različite grupe, i tvrdim da su uprava vrtića zajedno sa vaspitačicama izmislile ovu vest ili je sa krajnje proračunatom namerom predimenzionisale i plasirale u novine. Svaki roditelj zna da one gledaju kako znaju i umeju da smanje broj dece koje realno dolaze u vrtić jer svaka grupa ima bar 34 dece (to sa druge strane nije njihova krivica). Izmišljaju nekakav kašalj, nekakvu temperaturu, traže za svaki slinac neke potvrde i sl. samo da bi na kraju bilo dvoje dece u grupi na tri vaspitačice. Deportuju decu iz vrtića samo zato što im cure slinci, a cure im jer plaču jer su gladna, žedna, mokra i nepresvučena. Bruka je ko su sada vaspitači. Meni je sada krivo što smo taj vrtić uopšte dobili jer nemam sada pravo na subvenciju ako se prebacim u neki privatni. Čula sam da je vaspitačica dobila šamar zato što su ošišali dete bez dozvole roditelja jer je imalo vaške. Još jedna stvar: uprava vrtića zahteva da ako dete dobije vaške, povučete dete iz boravka dok ih se kompletno ne otarasite. Roditeljski sazivaju ne zbog nekih bitnih stvari, nego da bi pričali o nekoj tamo ikoni koja nikoga ne zanima i terali roditelje da potpišu peticiju da se ona zadrži.
  • 2pticica

    29.09.2015 20:13
    komsiluk
    Zivim u komsiluku vrtica Novosadjance i cujem komentare roditelja. Sve sto je u clanku izneto je istina i jos + toga da su odrzana dva roditeljska sastanka po tom pitanju bez ikakavih rezultata. Ono sto posebno smeta je sto deca koja ne idu u taj vrtic, a zele dolaziti na neke poslepodnevne aktivnosti u njemu ne mogu uci sa roditeljima, pa trogodisnjaka samo predate na ulazu i ne mozete gledati kako vezba jer ne dozvoljavaju prisustvo roditelja?!
    Tek kada se stvarno nesto lose desi onda ce se dici uprava i smisliti resenje, do tada neka su vam bogovi vama i vasoj deci u pomoci!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti