VIDEO, FOTO: Psi zaklali Bisu i dva labudića

Čopor pasa lutalica zaklao je prošle noći jednog odraslog labuda i dva labudića u Dunavskom parku, saznaje 021.

Čopor pasa lutalica zaklao je prošle noći jednog odraslog labuda i dva labudića u Dunavskom parku, saznaje 021.

Kako je za portal 021 rekao jedan od čuvara u parku, koji je bio dežuran, sve se dogodilo oko tri sata ujutru.

"Nešto pre tri sata, pošto sam oterao tri pijana mladića koja su sedela na ivici jezera, čuo sam buku i ugledao 5-6 pasa lutalica kako nasrću na labudove. Jedan je već ležao na zemlji mrtav. Uzeo sam štap i pokušao da sprečim dalje napade. Nakon što su se psi razbežali, zatekao sam odraslog labuda krvavog na zemlji, a ubrzo sam pronašao i drugog labudića. Nakon toga sam pozvao policiju i upravu".

Direktor "Gradskog zelenila" Aleksandar Bogdanović, koji je odmah došao na mesto incidenta, kaže za 021 da je strašno to što se dogodilo, ali da ovo nije prvi put da psi lutalice nasrću na labudove u Dunavskom parku. On je dodao da će to preduzeće obezbediti novog labuda, ali da je potrebno da se nađe rešenje da se bolje obezbedi park i labudovi.

"Gradsko Zelenilo i grad Novi Sad dobili su na poklon labudove od odgajivača Radovana Kokara iz Sremske Kamenice još pre 10-15 godina. On ih od tada godinama tokom zime čuva u svom zimovniku, dok leti uživaju u parku. Mi smo se sa njim jutros čuli i nadam se da će gospodin Kokar Novom Sadu uskoro pokloniti još jednog labuda, kako ovaj preostali ne bi tugovao sam", rekao je Bogdanović za 021.

Labud koji je preostao najverovatnije će biti vraćen u Ribnjak.

Policija je obavila uviđaj, Zoohigijena je odnela tela uginulih ptica, dok će Veterinarska inspekcija proveriti u kakvom je stanju preostali odrasli labud.

Podsetimo, nedavno su labudićima oštećena krila, a za to su navodno bile odgovorne kornjače iz jezera u Dunavskom parku. Ono što su pojedinci smatrali hirurškim sečenjem je trag veterinarske intervencije izvedene nakon što su labudići spaseni od kornjača mesoždera.

Najpoznatiji novosadski par labudova Isa i Bisa su početkom juna dobili četiri labudića, ali su već posle nekoliko dana svi prebačeni iz Dunavskog parka u Ribnjak jer su kornjače napale labudiće. Posle dva meseca, Isa i Bisa su sa dva labudića vraćeni u Dunavski park. Ubrzo potom jedan labudić je uginuo od posledica povreda, dok je drugi uginuo prirodnom smrću.

Ovaj par labudova koje Novosađani znaju kao Isu i Bisu u jezercetu Dunavskog parka boravi poslednjih 15 godina.

Komentari 128

  • Razočarana Malograđanka - @ st

    16.10.2015 12:59
    A zašto onda ne komentarišeš ništa za te tinejdžere!? Tu nemaš komentar!? Šta su onda oni!? Predpostavljam isto štetočine. Koji je onda tvoj predlog - šta da radimo sa njima!?
  • stari novosađanin

    16.10.2015 10:43
    @Razočarana Malograđanka
    Lutalice su štetočine i kao i svaka druga štetočina moraju biti uklonjeni sa ulica. Pobogu pa na šta nam liči grad? Stranci kad dođu, zaprepaste se kad vide koliko divljih džukela slobodno krstari ulicama. Sramota.
  • Razočarana Malograđanka

    16.10.2015 08:23
    A vi mrzitelji pasa lutalica ste zaboravili da su Isa i Bisa prošle godine imali labudiće koji su UBIJENI od strane tinejdžera od 15-16 godina koji su ih kamenovali!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti