Na Koridoru 10 nastavak radova posle štrajka

Radnici preduzeća "Bačkaput" nastaviće danas radove na Koridoru 10, koje su juče obustavili jer nisu dobili julsku platu.  
Radnici preduzeća "Bačkaput" nastaviće danas radove na Koridoru 10, koje su juče obustavili jer nisu dobili julsku platu.

Oni su za isplatu zarade rukovodstvu dali rok do 7. septembra, a ukoliko on ne bude ispoštovan, najavljen je generalni štrajk. Kako radnici kažu za Blic, ovo nije prvi put da im kasni plata, budući da je i junska stigla sa zakašnjenjem, a ujedno je bila i umanjena.

U "Bačkaputu" priznaju da je situacija teška i da pokušavaju da je reše. Međutim, o isplati zarada nisu želeli da govore, rekavši da je u pitanju interna stvar kompanije.

Takođe, sindikat građevinaca Novog Sada najavio je jednosatni protest 8. septembra, zbog malih plata, neisplaćenih zarada, rada na crno i nepotpisanih kolektivnih ugovora.

  • Alex

    05.10.2010 06:33
    Razjasnjenje
    Backaput, koja je strajkovala , je prva deonica ove godine koja je asfaltirana. Prema tome, posao nije trpeo zbog strajka, trpeli su ljudi koji rade 12h dnevno, a ne znaju da li ce biti placeni.
    Ajd, zdravo.
  • Dr Petrović

    02.09.2010 21:56
    Malo mi malo oni
    Prvo će oni da ne rade, a mi ćemo da gledamo, posle se menjamo, pa mi gledamo, a oni da ne rade.
    Dalje će da oni traće naše pare, a mi da plaćamo, a posle ćemo da se menjamo, pa ćemo mi da plaćamo, a oni da traće naše pare.

    Sve dok se mi ne opametimo i ne iskoristimo bandere po Beogradu i Novom Sadu kao i po ostalim gradovima.

    Marš lopovi, mrš!!!
  • sosa

    02.09.2010 10:05
    prvo kao rade onda opet kao nesto rade onda strajkuju pa onda ce opet kao da rade
    a put uzas
    narocito onaj deo od madjarske na naovamo
    fascinantan je deo Subotica Feketic via Feketic

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti