Gašić najavio prodaju vojnih objekata Novom Sadu

Ministar odbrane Bratislav Gašić posetio je danas Novi Sad kako bi se finalizovao dogovor oko prodaje kasarne na  Trandžamentu Novom Sadu, a tom prilikom prisustvovao je i ceremoniji obeležavanja 150. godina Inžinjerije Vojske Republike Srbije.
Ministar odbrane Bratislav Gašić posetio je danas Novi Sad kako bi se finalizovao dogovor oko prodaje kasarne na Trandžamentu Novom Sadu, a tom prilikom prisustvovao je i ceremoniji obeležavanja 150 godina Inžinjerije Vojske Republike Srbije.

 

Saglasnost za kupovinu ovog objekta dalo je Ministarstvo odbrane, te će Novi Sad za 448.860 evra kupiti više od dva hektara zemljišta. Ministar odbrane je izjavio da postoji plan da se još neki vojni objekti prodaju gradu. "Radimo na tome da još nekoliko objekata Vojske Srbije, gde mi izdvajamo značajna sredstva za obezbeđenje, bude prodato Novom Sadu, kako bi grad mogao da gradi stanove, koje bi Vojska podelila svojim pripadnicima", rekao je Gašić.

Takođe, ministar je poručio da će se uz pomoć Uprave za prihode napraviti procena vojnih objekata, koji će biti ponuđeni pre svega lokalnim samoupravama, koje će kroz pet godina moći da otkupe te objekte.

Zemljište kod kasarne na Trandžamentu biće iskorišćeno za proširivanje obližnjeg groblja. Na toj lokaciji grad će napraviti prizemni objekat od oko 440 kvadrata, u kojem bi se nalazila mrtvačnica, kapela, oproštajna dvorana, kao i uprava Lisja. Planiran je i oproštajni trg od 710 metara kvadratnih.

Više o tome možete pročitati OVDE.

  • 08.11.2015 09:56
    @Anonimus-Svajcarac
    Bila je u vlasništvu kraljevine SHS koja ih je dobila kao ratnu reparaciju po Trijanonskom sporazumu od Madjarske.
  • 07.11.2015 17:16
    Anonimus - @Svajcarac

    a cije je bilo vlasnistvo pre 45-e?
    sve otimate
  • 07.11.2015 06:57
    Lepo, bogme
    Najvažnije investicije u Srbiji, za koje se posvećuju posebna sredstva - su groblja.
    Primarna delatnost.
    Najlepše mesto - za Upravu "Lisja".
    Neko će izvan granica Srbiji biti srećan...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti