GSP još čeka na ugradnju prvih kamera u autobuse

Iako je već trebalo da počne ugradnja prvih kamera za video nadzor u gradskima autobusima, zbog prigovora na postupak GSP još čeka da se završi ovaj tender.

Kako su za 021.rs rekli u tom preduzeću, nakon što su otvorene ponude i odabrana najbolja ponuda 18. decembra prošle godine, uložen je prigovor i sada se već više od mesec dana čeka na odluku Komisije za zaštitu prava ponuđača.

Na tenderu za kupovinu opreme za opremanje prvih 30 autobusa video nadzorom pristiglo je pet ponuda, a samo dve su bile ispravne i odabrana je zajednička ponuda "Neolinka" iz Veternika i "Ekonomistelektro" iz Beočina vredna 5,8 miliona dinara.

Prigovor na tender su podneli ponuđači "Penta" iz Pule i “Econtrol” iz Novog Sada koji su zajedno nastupali, a odbijeni su jer nisu imali potpunu dokumentaciju.

U GSP-u su za 021.rs naveli da očekuju da Komisija uskoro donese odluku kako bi mogla da počne ugradnja video nadzora u autobusima.

Podsetimo da gradski prevoznik planira da u narednih godinu dana oko 230 autobusa, koliko ima u voznom parku, opremi sistemom video nadzora kako bi se povećala bezbednost putnika i osoblja.

Nabavka opreme će se obavljati sukcesivno i u prvoj turi biće opremljeno 30 autobusa, jer GSP želi prvo da proveri kako funkcioniše sistem na većem broju autobusa, kako bi bili sigurni koliko kakvih kamera, kao i druge opreme treba obezbediti za preostale autobuse u voznom parku da bi sistem dobro funkcionisao.

Predviđeno je da u autobusu bude po nekoliko kamera, najverovatnije četiri, koje ne samo da će beležiti sliku i zvuk iz unutrašnjosti vozila, već i iz okoline. Na taj način video nadzor poslužiti gradskom prevozniku kao dokaz u slučaju saobraćajnih nezgoda.

Autor: Žarko Bogosavljević

  • Miroje

    30.01.2016 17:26
    razlika u ceni
    pa zar nitko da kaze da je ova odabrana za više od 2 miliona dinara skuplja ???

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti