"Stanu" preti stečaj, odluka možda u sredu

Novo ročište vezano za inicijativu grupe radnika da u JKP "Stan" bude pokrenut stečajni postupak u Privrednom sudu zakazano je za sredu, 10. februar, ali nije isključeno da će odluka o tome ponovo biti odložena.

U sindikatu kažu da je moguće da će i na trećem ročištu ponovo doći do odlaganja donošenja odluke i da se nadaju da će sa Gradom naći rešenje za opstanak preduzeća.

Radna grupa koju je formirao Grad radi na sanaciji "Stana", ali će biti čudo ako taj plan uspe zbog stanja u preduzeću. Naime, dugovi "Stana" premašuju 730 miliona dinara, a prihodi su samo do 30 miliona, pri čemu samo za plate treba 16 miliona dinara. U "Stanu" su nedavno isplatili novembarske plate, a radnicima se i dalje duguje polovina januarske i cela plata za februar, mart i april prošle godine.

Največi poverilac "Stana" je Poreska uprava kojoj ova firma duguje 350 miliona (180 miliona je osnovni dug, ostalo su kamate), a potom slede Komercijalna banka sa 83 miliona, druga javna preduzeća sa 170 miliona i AIK banka sa 30 miliona dinara.

S druge strane, potraživanja "Stana" iznose oko 100 miliona dinara i uglavnom se radi o novcu za uslugu održavanja zgrada koja se naplaćuje preko "Informatike".

Autor: Novosti

  • Radnik

    08.02.2016 19:01
    Bice svima kuku majko,politiku vodi Bojcic Rajko
  • Neko iz mase

    08.02.2016 12:03
    Proverite da li Informatika prebacuje Stanu novac za odžačarinu. Naićićete na skandalozne podatke.
  • Toma

    08.02.2016 10:56
    SnS: u Novom Sadu teku med i mleko otkad smo mi na vlasti. Uvodimo i vazdušarinu, nakon odžačarine.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.