Pas novosadske policije uginuo na dan sahrane svog vodiča

Vodič pasa u Policijskoj upravi Novi Sad, Modri Laslo, bio je primoran da zbog teške bolesti prerano napusti službu i pse sa kojima se svakodnevno družio, trenirao, vežbao, igrao i učestvovao u mnogobrojnim uspešnim akcijama sprečavanja šverca narkotika širom Srbije.

Samo nekoliko meseci nakon što je napustio službu, Laslo je, nažalost, preminuo, ali ono što je sve šokiralo, a najviše Laslove kolege, je da je istog dana kada je Laslo sahranjen iznenada preminuo i njegov službeni pas Maks. Oni koji su poznavali Lasla i njegovog "službenog" partnera i ljubimca, kažu da se takve stvari ne dešavaju tek tako.

"Nakon saznanja da je teško bolestan, pored svog truda i borbe za svoje zdravlje, kolega Modri Laslo iz Srbobrana, izgubio je dugu i tešku bitku. Modri Laslo, obavljao je poslove policajca u MUP-u više od 20 godina. Bio je zaposlen u PU Novi Sad, a obzirom da je voleo životinje i bio im naročito privržen, poslednjih desetak godina radio je u Odeljenju za vodiče službenih pasa", kaže se u saopštenju Sindikata policije Novog Sada.

Laslo je po stupanju u službu Vodiča zadužio jednog labradora, ali je zbog godina u službi i starosti 2010. pas penzionisan. Ipak, Laslo je toliko voleo životinje i posebno ovog psa da nije dozvolio da se njihovo višegodišnje prijateljstvo prekine.

Laslo je usvojio svog dojučerašnjeg "partnera", a u službi je dobio novog radnog psa, štene Malinoa, belgijskog ovčara, sa kojim je radio sve do sredine 2015. kada je zbog teške bolesti bio primoran da napusti službu.

Nažalost, Laslo je izgubio tu bitku i preminuo je prošle nedelje u svojoj 49. godini.

Maksa je trebalo da preuzmu Laslove kolege, ali su baš na dan sahrane, 22. feburara, u rutinskom obilasku, Maksa u svom boksu zatekli nepomičnog i bez znakova života.

Prema rečima njegovih kolega, Maks nije pokazivao nikakve znake slabosti niti simptome neke bolesti.

"Nakon izvršene zvanične obdukcije, utvrđeno je da je životinja uginula od torzije želuca. Nakon ovakog spleta okolnosti bez obzira na rezultat obdukcije Laslove kolege u ubeđenju su da sve ovo predstavlja isuviše veliku slučajnost i u dubokom su uverenju da je službeni pas osetio ono što se dešava Laslu i da ga zbog izuzetne privrženosti, nikako nije mogao napustiti u ovom svetu, te je zbog prevelike tuge, nastavio da ga prati", zaključuje se u saopštenju policijskog sindikata Novog Sada, kojem pripada i služba Vodiča u kojoj su radili  pokojni Laslo Modri i njegov Maks.

Autor: Ljubimci Telegraf

Foto: Sindikat srpske policije

  • panonius

    03.03.2016 17:07
    respect
    Ceo dan mi zuje bolne vesti oko uginuća vernog psa i smrt injegovog trenera a tek sada na slici prepoznajem jasno Modrija mlađeg. Mator sam, a balavim...
    Što se neko ne seti iz Uprave pa da da naziv ulice po odnosu PLEMENITOSTI čoveka i njemu vernih životinjskih prijatelja ??? Dovoljno su šopali nazive sa raznoraznim spornim likovima. OVO je ISKREN i čist odnos koji treba da se ceni UVEK I ZAUVEK !!!!!!
  • skeptix

    01.03.2016 20:34
    savjest na prvom mjestu
    Katastrofa...

    Moje saucesce.....

    To je prava ljubav.....

    Suze mi naviru......

  • Giska

    01.03.2016 19:42
    Vecna ti slava Moca. Bio si pravi primer ljudskosti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti