Izgradnja "Lidla" na Novom naselju počeće polovinom ove godine

Polovinom ove godine na Bulevaru vojvode Stepe na Novom naselju trebalo bi da počne izgradnja "Lidla" na 1,1 hektar zemljišta.

"Zavod za izgradnju grada" će uskoro raspisati tender za izbor izvođača radova na izgradnji saobraćajnih površina, atmosferske kanalizacije i javnog osvetljenja.

Iz kompanije "Lidl Srbija supermarketi" su saopštili da će novosadski objekat izgledati identično kao i onaj čije se otvaranje očekuje krajem ovog meseca u Smederevu. To će biti prva prodavnica u Srbiji, a pre nekoliko dana saopšteno je da će nemački trgovinski lanac u našoj zemlji ove i naredne godine otvoriti 20 prodavnica.

U ovoj kompaniji nisu mogli da preciziraju detalje u vezi sa vrednošću investicije u Novom Sadu, brojem radnika koji će raditi i slično.

Podsetimo, ova firma je još pre četiri godine na uglu Bulevara vojvode Stepe i Bulevara Evrope (između Detelinare i Novog naselja) kupila plac od 11.142 kvadrata za 1,6 miliona evra, kako bi se tu napravio objekat od 2.000 kvadrata i 100 parking mesta. Ipak, radovi nikad nisu započeti.

Podsetimo još i da je Skupština grada nedavno usvojila urbanistički plan koji predviđa gradnju još jednog tržnog centra na mestu Rasadnika na Futoškom putu. Šta je "Lidl" predložio Gradu za ovo zemljište, možete pročitati OVDE.

Autor: 021, Dnevnik

  • novosađanin

    02.03.2016 14:49
    istovremeno
    Ako zanemarimo ovo šta će nam još jedan TC. Zaboravljamo poslovnu politiku Lidla, koja kaže : Kada dolazimo u jednu zamlju onda ISTOVREMENO otvaramo tipizirane objekte u planiranim gradovima. Tako da je ovo još jedan jeftin marketinški trik pred izbore otvaramo trgovine a kasnije ćemo popuniti prazna fabričke hale.
  • ana

    02.03.2016 13:42
    Bojane volela bih da bude tako. Gledala sam našu platežnu moć. Po meni je dosta 2 prodabvnice naše u stranim ne kupujem.Jednom će sve te velike konstrukciji biti prazne kao i naše hale. Možda će biti smao magacicini . Lidl će kao i drugi u tom slučaju tražiti poziciju pored vode ili na NNaselju uz tranzit.
  • Neko

    02.03.2016 12:41
    Super
    ...stvar! Samo tako,jos Tesco ili Spar da dodje,moze i Auchan... bravo!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti