FOTO: Građani moraju kroz blato zbog stajališta nasred trotoara

Zbog neregulisanog načina na koji se postavljaju pojedina autobuska stajališta u Novom Sadu, mnogi građani imaju problema sa zaobilaženjem istih.
Najčešće je reč o stajalištima koja su postavljena nasred trotoara zbog čega građani moraju da ih obilaze. Kako kažu, to ne bi bio problem da je površina oko stajališta uređena, a ne blatnjava. Takav slučaj zadesio je stanare Ulice Marka Miljanova.
 
"Kod nas u ulici su postavili stanicu nasred trotoara, pritom je i ona sama neuređena. Moramo da je zaobilazimo, a zemlja okolo izgleda kao da su je orali za setvu kukuruza", priča stanarka ove ulice za 021.rs.
 
 
Međutim, problem je i taj što stajalište nije obeleženo na propisan način. Naime, način na koje je postavljeno ne ispunjava sve zahteve naznačene u Odluci o javnom prevozu putnika na teritoriji Novog Sada. Ne postoji naziv stajališta, broj linije, izvod iz važećeg reda vožnje, kao ni korpu za otpatke, koju stajalište, prema ovoj Odluci, mora da sadrži.
 
Sličan problem je i na Beogradskom keju, gde je stanica, zajedno sa trafikom, postavljena na trotoaru. I ovde, kao i u Ulici Marka Miljanova, sa jedne strane stajališta se nalazi blato, a sa druge put, što predstavlja opasnost za prolaznike.
 
Iako je za 021.rs iz Gradskog saobraćajnog preduzeća rečeno da je za postavljanje stajališta nadležan Zavod za izgradnju grada, u ovom preduzeću tvrde drugačije.
 
"Odlukom o organizovanju javnog prevoza GSP je zaduženo za postavljanje nadstrešnice i stajališta, dok naše preduzeće održava okolno zemljište", rečeno je iz ZIG-a.
 
U Odluci kojom je regulisano postavljanje autobuskih stajališta nije naglašeno da stajalište sme, ali ni da ne sme da se postavlja na trotoarima, zbog čega građani suočeni sa ovim problemom, ostaju uskraćeni za rešenje.
 
Autor: Zoran Strika
  • milekej

    10.03.2016 11:57
    IPAK::::
    Ne bih se puno kačio na "vlast" ili "tako nam je suđeno", ali smatram da IPAK kreće sve od nas!
    Spominju se ovde pešaci,biciklisti, motoraši, vozači, itd. Generalno smo svi postali bahati,
    "SRPSKA ATINA"! Merilo kulture, reda, spontanosti.... Jako mi nedostaje! Šta god zaškripi u ovom NAŠEM gradu odma su krivi političari i vlast, nije tačno! Krivi smo mi! Koliko puta ste ušli u javni prevoz na prva vrata javili se vozaču, pokazali kartu i izašli na zadnja? Koliko puta ste ostavili vaš auto na putu, autobuskom stajalištu upalivši 4 žmigavca samo da kupite novine? koliko puta ste prešli ulicu 50m od pešačkog ili (ni)ste sačekali zeleno na semaforu? Koliko puta ste bacili papirić na ulicu samo zato što nema kante tu pored vas?Malo je 1500 karaktera da nabrojim sve, a mogao bi do sutra!
    Najvažnije! Koliko puta (ni)ste ušli negde i rekli "Dobar dan", izašli i rekli "Doviđenja"? To je esencija reda i kulture koju smo, nažalost, izgubili! Nažalost, ni na našu decu nismo kanuli kap te esencije jer smo je i sami toliko razvodnjili...

    I na posletku... NIJE TEŠKO BITI FIN - NOVOSAĐANIN!!!!!
  • ST

    09.03.2016 09:48
    Ha,ha,naravno opet prebacivanje odgovornosti...Daj vlast neukom i dobijes ovakav cirkus...
  • NS

    08.03.2016 22:39
    Birokratija
    Zasto se jednostavno ne uradi kako treba od pocetka? Onda ne bi bilo birokratskih diskusija kad je sve pogresno i kasno... Za malo reda ne treba mnogo zakona i utvrdjivanja odgovornosti. Ionako sve te "institucije" trose narodne pare pa nije bas narodu bitno ko ce platiti da se to lepo uradi.... Odrastite i uozbilijite se molim vas!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti