FOTO: Počinje gradnja 13-spratnog solitera u centru Novog Sada

Gradnja spornog 13-spratnog solitera u centru Novog Sada počeće narednih dana.

O početku gradnje objekta firme Galens, novosadska javnost je posredno informisana iz saopštenja JKP "Parking servis". Naime, ovo preduzeće je saopštilo da će posle deset godina korišćenja, od nedelje 13. marta (danas), biti zatvoren privremeni parking u Ulici Narodnih heroja jer na tom mestu počinje zidanje objekta, odnosno pomenutog solitera.

Podsetimo da je gradnja solitera koji će biti u visini Glavne pošte, izazvala negodovanje velikog dela novosadske javnosti, ali da su gradske vlasti odobrile gradnju bez nekog posebnog odgovaranja na kritike sem uopštenog obrazloženja da se radi o investiciji i da je uloga lokalnih vlasti da pomažu razvoj biznisa.

Osim primedbi da projekat izgradnje ovako velikog objekata potpuno narušava i menja sliku užeg centra grada, u javnosti su se mogle čuti i kritike da će biti pogoršani saobraćajni i komunalni uslovi života u tom kvartu.

Uz sve to, lokalna vlast nema nikakvu garanciju da će investitor zgrade od 40.000 kvadrata i 13 spratova obezbediti makar podzemne garaže za parkiranje.

Autor: 021.rs

Komentari 124

  • Ian

    30.03.2016 12:35
    Naš BG na vodi
    Divno! Posle Beograđana sa BG na vodi sada i Novosađani imaju čime da se hvale. Svaka čast kako se predivno uklapa ova stara zgrada koja je pod zaštitom države (kakva država takva i zaštita) sa ovim staklom ( isto kao i Pariski magazin preko puta, pa predivno pozorište, ...). Sledeća zgrada za modernizaciju je verovatno Gradska kuća. Komplet ludilo u Zavodu za izgradnju grada.
  • Bolji život

    18.03.2016 17:25
    Može li neko da mi objasni ko su "dođoši"?
  • Klokan71

    18.03.2016 17:13

    Boba
    17.03.2016 | 20:53
    Živim na Grbavici, šetnja po ulici Miše Dimitrijevića i okolnim ulicama liči na triatlon, 100 raznih prepreka i zamki vreba na svakom koraku. Onda sa setom pogledam Balzakovu ulicu i Liman 4 i pomislim kako se nekad gradilo po planu, sa sve parkingom, zelenilom, igralištem, vrtićima, stazama... milina... Nerviraju me likovi koji za svaki problem krive "dođoše". Ovde na portalima pametuju a prodali bi se za šaku evra. Masovno se gradi i u mrskoj vam Banjaluci, samo što su tamo placevi prostrani a zgrade liče na nešto. U Novom Sadu je hit da se na placu od prizemne kuće digne zgrada od 4 sprata bez ijednog parking mesta i garaže.

    Bravo Boba...

    Veliki pozdrav, :) naravno, i za Grbavicu! ;)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti