Sukob DS i SNS zbog prodaje zemljišta kod Karađorđa

Gradski odbor Demokratske stranke zatražio je danas od gradske vlasti da zaustavi rasprodaju građevinskog zemljišta, pre svega parcelu na kojoj je rasadnik Gradskog zelenila i onu koja se nalazi pored stadiona Karađorđe.

Kandidat DS za gradonačelnika Veljko Krstonošić ocenio je da se time pokušava obezbediti sredstva za realizaciju ugovora sa stranim partnerom o izgradnji nove fabrike u Radnoj zoni "Sever 4" koji je okrarakterisao kao štetan.

"Na prodaji je blizu trideset parcela u vlasništvu grada, među kojima su u one najvrednije koje se s pravom nazivaju "porodičnom srebrninom". Zemlja se rasprodaje u trenutku kada se tržište nekretnina još nije oporavilo i kada su cene najniže. Građevinsko zemljište nije obnovljiv resurs i zato se njime vrlo pažljivo raspolaže", smatra Krstonošić.

On dodaje da gradska vlast po svaku cenu pokušava da realizuje ulaganje u novu fabriku za potrebe kompanije "Lir", zbog koje će se praktično isprazniti gradski budžet za ovu godinu i da se zbog toga zaustavljaju sve veće najavljene investicije poput gradnje zgrade Zavoda za hitnu medicinsku pomoć ili mosta između Štranda i Ribarskog ostrva.

Naprednjaci su reagujući na ove optužbe izneli podatak da je za mandata Igora Pavličića od 2008. do 2012. godine prodato 79 parcela gradskog građevinskog zemljišta i to za milijardu i 213 miliona dinara.

"Na parceli pored stadiona Karađorđe nići će novi poslovni objekti koji će uposliti nekoliko stotina Novosađana, ne računajući ljude koji će raditi na izgradnji objekata. Svako novootvoreno radno mesto donosi direktne prihode u budžet grada. Potpuno je očigledno da Demokratska stranka pokušajem stvaranja atmosfere haosa i nesigurnosti, ima za cilj da Novi Sad predstavi kao nestabilnu sredinu za strane investiture", poručuje SNS.

Dodaje se da demokrate pokušavaju da unište budućnost, ne samo ljudi koji žele da žive i rade ovde, neko i generacija koje tek treba da postanu stanovnici Novog Sada.

Autor: 021.rs

  • Marija - Novi Sad

    19.03.2016 06:43
    srebro i oaza
    Obrazlozenje DS sam svatio kao ; Narodnjaci braco i zemljaci , ostavite nesto i za nas ! Kako se samo setise "kapitalne"investicije ( mostica - zile kucavice grada ) koja je stopirana zbog tamo neke hale ili pogona .
    A tek prica o "zelenoj oazi" ! Ako je nekome "zelena oaza" ono malo trave , par teniskih terena , "balon", zapusten fudbalski teren na kome vise trce psi nego sportisti , ... stovariste prema sudu za prekrsaja pa i sam sud .
    Ocekivao sam od ove dr,mr,prof.... DS liste da osim prazne price o "srebru" kazu koliko grad sad zaradjuje od iznamljivanja "srebra" a od aktuelne vlasti isto to i jos koliki se prihodi ocekuju od prodaje i poreza . A ne pricu sta su radili oni pre vas .
  • mile

    19.03.2016 06:03
    Odvratni su.
  • Drum

    19.03.2016 03:01
    Eh, DS našao nekom da prigovara. Pa i oni bi to isto radili, jer u gradsku kasu treba da se slije para, a boga mi i u njihove džepove.

    SNS prodaje, jer je samo to ostalo da se proda, a ugraditi se mora, sramota da prođe mandat bez ugrađivanja.

    A tu sada očekujem neki veeeeeeliki tržni centar, da ovaj narod koji toliko radi i ne zna kuda će s parama, da ima gde da potroši!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.