Popravljene zaštitne kape kablova na Mostu slobode

Nedavno ustanovljena deformacija na sistemu nosećih kablova Mosta slobode je otklonjen.

Naime, u Zavodu za izgradnju grada navode da su noseći kablovi popravljeni, nakon što je ranije konstantovano da je došlo do deformacije zaštitnih kapa i prigušivača oscilacije kablova.

Oni navode da su nakon uočenih deformacija kontaktirani projektantski tim građevinskog preduzeća "Mostogradnja", profesori sa Fakulteta tehničkih nauka, kao i projektantska kuća koja je ranijih godina detaljno pregledala most.

- Svi konsultovani stručnjaci potvrdili su da stanje zaštitnih kapa nije alarmantno i da nije ugrožena stabilnost konstrukcije mosta, ali je preporučeno da se obave detaljnija ispitivanja. U skladu sa dobijenom preporukom, angažovano je građevinsko preduzeće "Mostogradnja" koje je, sem što je obavilo radove na sanaciji zaštitnih kapa, obavilo i detaljnu kontrolu svih kablova i pritom se pokazalo da su oni u veoma dobrom stanju. Tokom ovih radova saobraćaj na mostu se nesmetano odvijao i nijednog momenta nije bio u prekidu - navode u ZIG-u.

Ovo preduzeće je navelo i da u okviru redovnog održavanja sprovode stalan nadzor i obilazak kako Mosta slobode, tako i drugih mostova u Novom Sadu i prioritetno se izdaju nalozi za otklanjanje bilo kakvih nedostataka.

Autor: 021.rs

  • Vlad

    23.03.2016 14:38
    Te kape su falile mesecima, goli kablovi su prezimeli u takvom stanju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti