Gradnja Fruškogorskog koridora počinje 2017.

Gradnja autoputa Novi Sad - Ruma - Šabac počeće u 2017. godine, a sada se završava potrebna dokumentacija, rekla je ministarka građevine, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

"Trenutno radimo projektno-tehničku dokumentaciju za deo od Novog Sada do Rume i od Rume do Šapca. Možemo da pričamo o izvorima finansiranja tek za narednu godinu", rekla je Mihajlović.

Planirano je da se u drugoj fazi izgradi i deo autoputa od Šapca do Loznice.

Ranije je najavljeno da je u budžetu za 2016. godinu obezbeđeno 77,2 miliona dinara za ovaj projekat.

Fruškogorski koridor će povezati Koridor 10 i Koridor 4 i stvoriti najkraću vezu između Bosne i Rumunije. Ta saobraćajnica je od velikog značaja za građane Vojvodine, jer će se povećati tranzit, a rasteretiti gradsko jezgro Novog Sada, Rume, kao i Fruška gora.

Autor: 021, Tanjug

  • Mr.M

    08.04.2016 10:50
    2017. u Limburgu mesecu...blize se izbori pa da pokupe neki glas...grcamo u dugovima tako da će biti svega dogodine
  • novosadjanin

    08.04.2016 07:31
    dokle vise ?
    Sto prvo ne zavrse ovaj zeleznicki most , luk na Backoj strani rdja i truli . Stalno nesto doplacuju , radnici rade mesec dana pa opet traze neke pare . Sto se to ne ispita sta je tu u pitanju ??? Ne moguce da toliko godina ne mogu most da zavrse ? Ako ovako budu gradili i Fruskogorski koridor , taman ce se 2035. godine taj koridor spojiti sa Beogradom na vodi ???
  • idiocracy

    07.04.2016 15:03
    samo polako
    Prvo treba da se napravi projekat makete, pa da se izradi maketa i svečano otvori pred neke buduće izbore. Tek onda sledi prikupljanje para koje se pokradu, pa onda još par krugova investiranja dok se namire majstori-ugraditelji i ne počnu da zveckaju zatvorski ključevi. Onda se u poslednjem trenutku nešto fušerski sklepa i to počne posle dve godine da puca i da se urušava..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.