Konkurs za direktora Kulturnog centra

Upravni odbor Kulturnog centra Novog sada raspisao je konkurs za izbor direktora ove ustanove.

Na čelu KCNS je poslednjih godinu dana Bojan Panaotović, koji je na tu funkciju postavljen kao v.d. nakon što je smenjen Andrej Fajgelj.

U oglasu koji je objavljen u dnevnim novinama navodi se da se bira direktor na mandat od četiri godine, a kandidati moraju da imaju visoko obrazovanje iz oblasti filoloških nauka, filozofije, sociologije, istorije, arheološke i klasične nauke, dramske i audio vizuelne umetnosti, muzičke i likovne umetnosti ili dizajna. Zainteresovani za mesto direktora moraju imati i pet godina radnog iskustva u struci i u konkursnoj dokumentaciji predložiti program rada i razvoja za četiri godine. Uz to, moraju da ispunjavaju i uslove za zapošljavanje u državnoj ustanovi kao što su posedovanje državljanstva, uverenja o nekažnjavanju i slično.

Konkurs za direktora Kulturnog centra otvoren je do 20. maja. Nakon razmatranja prijava, odluku o izboru doneće Upravni odbor KCNS-a.

Autor: 021.rs

  • Građanin

    06.05.2016 15:45
    info
    Zasto se nigde nemože naći taj konkurs i u kojim novinama je objavljen?
  • Eh

    06.05.2016 15:27
    Da mi je da znam ko je smislio ovu budalaštinu o predlaganju programa... očekuju ne samo biografiju, već i da im uradiš praktično izradu strateškog dokumenta volonterski. Da li to znači da je Kulturni centar Novog Sada institucija koja nema plan strateškog razvoja, već to zavisi od nahođenja direktora?! Da li to znači da Strategija razvoja kulture Novog Sada, koju izrađujete, ne vredi ni pišljiva boba, jer će jedan direktor moći da sprovodi šta je zamislio i mimo toga ili je čitava njegova vizija besmislena, jer će svakako morati da se prilagođava strategiji? I to je grad koji hoće da bude evropska prestonica kulture. Da ne poveruje čovek...
  • Laufer

    06.05.2016 10:12
    Greška je
    Greška je što se u uslovima konkursa navode koje struke moraju biti kandidati.Pre svega, novi direktor KC mora biti čovek izuzetnih menadžerskih sposobnosti(bez obzira koji je fakultet završio),koji zna-šta zna,a pre svega, zna - šta ne zna i da ga sujeta ne sprečava da okupi tim od nekoliko zaista "uskostručnih" ljudi oko sebe...koji će znati "kako se radi",a ne kao do sada...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti