Novi direktor uz policiju i bravara ušao u Visoku poslovnu školu

Novopostavljeni v.d. direktora Visoke poslovne škole u Novom Sadu Patrik Drid danas oko 10 sati uspeo je da uđe u tu školu uz asistenciju policije.

Prilikom ulaska, Drid nije zatekao ni smenjenu direktorku ni nastavno osoblje, jer je u školi neradan dan, što je on konstatovao u zapisniku. Pošto je prošlog puta smenjena direktorka Dragica Tomić odbila da preda dužnost, ovog puta je v.d. direktora morao u kancelariju da uđe tako što je obijena brava. Podsetimo, Drid je prvi put pokušao da preuzme dužnost 27. aprila, ali ga je tada onemogućila smenjena direktorka, a tokom tog pokušaja pojedini nastavnici škole napali su i novinare na zadatku.

- Napokon smo uz asistenciju policije uspeli da uđemo u školu, a morali smo da promenimo i brave. Komisija će sva dešavanja konstatovati u zapisniku, a mi ćemo pokušati da normalizujemo rad škole u što kraćem roku - izjavio je Drid.

Odluka o smeni Dragice Tomić doneta je na sednici Pokrajinske vlade 13. aprila, a u obrazloženju smene navedeno je da je ona učinila "dela koje je čine nedostojnom dužnosti". Istog dana, Nastavno veće i Savet škole su doneli odluku o reizboru Dragice Tomić na mesto direktora, na osnovu raspisanog konkursa. Dragica Tomić je negirala argumente koje je Pokrajinska vlada navela i tvrdi da ona nije nadležna za njenu smenu, posebno jer je u tehničkom mandatu zbog izbora.

Visoka poslovna škola organizovala je i protest dela studenata i zaposlenih ispred Pokrajinske vlade, kojem je prisustvovao i bračni par Tomić. Tada je suprug Dragice Tomić, i sam bivši direktor ove ustanove, Radovan Tomić, naveo da se radi o "političkom činu Vlade i mešanju politike u obrazovanje", a način na koji su se on i supruga 16 godina smenjivali na čelu Škole ocenio je "legitimnim".

On je u prisustvu studenata i medija vređao novinare, kao i pokrajinskog sekretara za nauku Vladimira Pavlova.

  • Uzbunaaa !

    09.05.2016 19:46
    @skriptar
    A verovatno i Tomiće branite iz praktičnih razloga, pa gledajte da se i to ne ponovi ;)
  • skriptar

    09.05.2016 12:50
    za uzbunaa
    Primedba vam je na mestu.Pisem malim slovima iz cisto prakticnih razloga.Nece se ponoviti.
  • Uzbunaaa!!!

    09.05.2016 11:55
    @skriptar
    Reč Srbija se piše velikim slovom. Lična imena i prezimena takođe ;)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.