Patrik Drid ipak preuzeo upravu nad Visokom poslovnom školom

Nakon što je juče fizički sprečen da preuzme funkciju v.d. direktora Visoke poslovne škole, Patrik Drid, jutros je uz asistenciju interventne policije ušao u kancelariju direktora.

On je rano jutros sa policijom preuzeo funkciju, a bračni par Tomić nije bio u školi.

"Saznali smo da su Tomići obavešteni da je Drid sa policijom preuzeo funkciju i nadamo se da neće biti više ispada, već da će škola moći sada normalno da funkcioniše", rekao nam je izvor iz škole koji je želeo da ostane anoniman.

Podsetimo, u ovoj visokoj školi godinama traje saga oko smene bračnog para Dragice i Radovana Tomića koji su se smenjivali na najvišim funkcijama poslednjih 16 godina.

Vlada Vojvodine je 13. aprila donela odluku o smeni direktorice Tomić i postavila za v.d. direktora Patrika Drida, profesora sa PMF-a. Međutim od tada je on nekoliko puta bio fizički sprečen da preuzme funkciju, a poslednji u nizu incidenata desio se juče.

  • Rocky

    11.05.2016 09:33
    Balboa
    Situacija u Školi jeste pomalo "mračna", ali tome nije doprineo novi Direktor već agresivno ponašanje i osionost stare uprave. Pavlov je zvao Tomiće i članove saveta na razgovor više puta (u zgradu Vlade). Čak je i dolazio u Školu (njima na noge) ali su Tomići bili toliko uvereni da je njihova pozicija čvrsta, da su ga totalno izignorisali. Takođe su sproveli nasilnu kampanju među zaposlenima da ne idu na sastanak sa Pavlovim. Da ne spomenjem peticiju da je Pavlov "lažov", koju su zaposleni morali prisilno da potpišu. Nakon svega ide obijanje brava, pretnje novinarima, uvrede zaposlenima kako su debili i polusvet ako ne brane Tomiće, dranje po hodnicima, vrbovanje studenata da ih brane na protestima i gomila drugih stvari. Nakon svega toga, "gorile" su neizbežne, na žalost. Ali proćiće sve to, kolektiv je jak i stabilan i jedva je dočekao da ovi odu i skinu se sa grbače ove Škole, ovog grada i tako dalje.
  • Belko

    11.05.2016 07:40
    E moji novinari
    Novinari se prave ludi i neobavešteni, uz sve dobre stvari koje su se desile , Pavlov protežira ,,decu" za pomoćnike, ,,starije" profesore izbegava a oni su izneli celu situaciju , a završni udarac bi bio da dovede ženu Igora Mirovića i postavi je za direktora, zarad opstanka na vlasti u budućoj vladi APV-a.
  • Studentkinja

    10.05.2016 18:27
    Tužno je sve to
    Danas kada sam ulazila u Školu bilo je jako tužno i mučno....uplašeni portir,a pored njega gorile na svakom ćošku.Nisam mogla slobodno da se šetam i da obavljam svoje dužnosti a da me nisu pratili pogledom kao da sam u nekom okupiranom gradu. Loša slika nema šta. Nekakvo obezbeđenje (po mom mišljenju oko njih 15-20) razbacani po celoj školi,njih trojica na foteljama na ulazu poluizvaljeni. Užas. Neinteresuje me ko će biti direktor ali ako je ovo slika moje Škole,ružna je i živo me interesuje kako će funkcionisati sa ovim rukovodstvom. Videla sam i službenike koji su bili izbačeni iz svojih kancelarija dok su neki ljudi bili u njima i ko zna šta radili i tamo tražili. Sve u svemu užas. Ovo pišem čisto da se oglasim kako sam se danas ružno osećala. Napominjem da me nije briga ko će biti direktor. Tužno je sve to. Zaposleni službenici hodaju ko zombiji,bledi,uplašeni,zbunjeni.Kukala im majka. Valjda ih neće poizbacivati napolje i dovesti svoje jer ipak tamo ima divnih ljudi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti