Besplatne kabine na Štrandu za 16 udruženja osoba sa invaliditetom

Novosadska udruženja osoba sa invaliditetom dobiće na korišćenje bez naknade 16 kabina na Štrandu.

"Gradsko zelenilo" je ovu odluku donelo na osnovu inicijative Gradske uprave za socijalnu i dečiju zaštitu i kriterijuma koje je ona ranije utvrdila.

Udruženja kojima su kabine dodeljene su: Udruženje za podršku osobama sa Daunovim sindromom, Društvo za sport i rekreaciju invalida rada "Bačka", Društvo za sport i rekreaciju invalida rada "Fruška gora", Gradska organizacija slepih, Gradska organizacija gluvih, Udruženje građana za cerebralnu i dečiju paralizu "Sunce" – dve kabine, Udruženje reumatskih bolesnika, Šahovski klub slepih "An pasan", Društvo za sport i rekreaciju slepih i slabovidih "Luj Braj", Društvo za sport i rekreaciju invalida u kolicima i ostalih "Bolji život", Udruženje učesnika oružanih sukoba na prostoru bivše SFRJ, Udruženje obolelih od multiple skleroze "Multis", Udruženje distrofičara Južnobačkog okruga i Udruženje ratnih vojnih invalida Grada Novog Sada.

  • @ex chapman

    11.05.2016 12:24
    ali ni blizu nisi u pravu
    To sto pricas nisu potrebe beba vec potreba roditelja koji imaju potrebu da svugde vuku kolica sa sobom. Invalidi moraju da budu u invalidskim kolicima, mislim da ne moram objasnjavati zasto, bebe se mogu nositi, a postoje nosiljke kakvu ja imam i gomila drugih roditelja, ne moraju se kolica u svaki mali izlazak nositi.
  • ex chapman

    11.05.2016 09:54
    invalidi
    invalidi su društvu važniji od beba. tako se bar može zaključiti na osnovu "artefakata" pronađenih na terenu: svuda postoje parking mesta za invalide, a nijedno mesto za majke (ili očeve) koji u kolima imaju malu bebu i kolica; ubrzano se postavljaju liftovi i rampe kako bi sva mesta bila dostupna invalidima, a niko se nikad nije setio da i majke/očevi koji guraju bebu u kolicima imaju potrebu da pristupe tim istim mestima; sada kabine za invalide na štrandu - male bebe nemaju potrebu za kabinom na štrandu - invalidima je neophodna? nemam ništa protiv invaliad, ali sam zapanjen odsustvom brige, čak i osnovnog ljudskog razumevanja ovog društva za potrebe BEBA i njihovih roditelja. ono maloo kućica za dojenje su potpuno ruinirane jer ih umesto dojilja koriste narkomani, skitnice i razne vucibatine - nadležnima to ne smeta. ali zato im smeta ako se kolica ostavljaju u hodniku zgrade. "biciklističkoj inicijativi" smetaju roditelji koji koriste rampu za bicikle na pešakim prelazima - a ne smetaju im mopedi koji koriste biciklističke staze, niti im smetaju njihove kolege biciklisti koji jurcaju po pešačkim zonama i parkovima i obaraju decu (ako niste čuli ima sve više takvih slučajeva).
    apelujem na ovo društvo da se urazumi!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.