Limanci prete blokadom saobraćaja ako se ne obezbedi opasan prelaz

Stanari Limana traže od gradskih vlasti da se zbog učestalih nezgoda postavi semafor na pešačkom prelazu na Bulevaru cara Lazara kod broja 81.

Poslednja nezgoda se dogodila pre nekoliko dana kada je na pešačkom prelazu povređena 12-godišnja devojčica T.R. Majka povređene devojčice Olivera R. kaže da građani traže da se tu postavi semafor jer prelaz koristi na stotine dece koja idu u obližnji vrtić "Novosađanče" i Osnovnu školu "Vasa Stajić".

Zahtev za postavljanje semafora na ovom mestu je i ranije podnošen, ali su nadležni odgovarali da je to nemoguće jer je u blizini drugi semafor.

Olivera R. je za "Blic" izjavila i da će građani izaći na ulicu i blokirati saobraćaj, dok se ne postavi semafor na opasnom pešačkom prelazu.

U otvorenom pismu gradonačelniku Novosađanka Zorica Simić Hofman je apelovala na Grad da postavi semafor, podsećajući da je semafor postavljen na pešačkom prelazu na Bulevaru oslobođenja kod stadiona "Karađorđe" kada je dečak poginuo.

"Istina je da je u blizini semafor, ali to ne može da bude opravdanje. Neće da stave čak ni ležećeg policajca. Već smo pisali peticije i dostavljali ih u našu mesnu zajednicu, ali odgovora nema. Pošto ima puno roditelja, dogovorićemo se da izađemo na ilicu i blokiramo saobraćaj. Možda tad neko obrati pažnju na nas", priča Simić Hofman.

Mila Kaić koju je na istom prelazu pre dve godine udario automobil kada je krenula u vrtić po sina.

""Bahati vozač" mi je iskrivio nogu i vukao me par metara po putu. Najgore mi je bilo što me je sin video kako ležim, i to je ostaviolo traume na njemu", kaže Mila, dodajući da će se nesreće na prelazu dešavati ako se nešto ne preduzme.

Direktor zavoda za izgradnju grada Dejan Mandić kaže da nije upoznat sa problemima sa ovim pešačkim prelazom. On je naglasio da će hitno razgovarati sa nadležnima u Upravi za saobraćaj kako bi se to pitanje rešilo.

  • Nsnsns

    20.02.2017 17:13
    Nsnsns
    Pesaci i biciklisti često prelaze kao da su retardirani :(
  • G

    14.05.2016 13:03
    @100%Taksista - ako već želite da postignete poentu, preporučio bih vam da to ne radite izmišljajući idiotske cifre u poređenju Londona i Novog Sada jer time samo sebe diskreditujete. London ima oko 35 puta više stanovnika od Novog Sada i ima oko 75 puta više semafora. Drugim rečima, gospodine, London ima veći broj semafora po glavi stanovnika od Novog Sada, i to duplo veći. Prekinite da lupetate o nečemu o čemu nemate pojma. Ovo takođe ne znači da treba da nastavimo da stavljamo semafore na svakoj raskrsnici.
  • izi drajver

    14.05.2016 10:19
    mozda ovako?
    https://www.youtube.com/watch?v=qm5HLS68y4Y

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti