Ponedeljak rok za drugu ratu poreza, rešenja debelo kasne

Ponedeljak, 16. maj je rok za plaćanje druge rate poreza, a Novosađani i dalje nemaju poreska rešenja.

U Poreskoj upravi još u martu su rekli da će se potruditi da Novosađani poreska rešenja dobiju što pre, ali to se nije dogodilo, niti je iko objasnio zašto se to dešava i ove godine. Naime, rešenja su kasnila i prošle godine, većina građana ih je dobila tek u avgustu.

U Poreskoj su ranije rekli da to nije problem, jer poreski obveznici samo treba da upišu isti iznos kao i za drugu ratu iz prethodne godine.

Inače, ne postoji nikakav zakonski rok koji definiše kada poreske uprave moraju da obračunavaju porez, pa samim tim pravno ne postoji kašnjenje rešenja - ali to ne sprečava državu da građanima definiše rokove za plaćanje ovog troška. Podsetimo još da je početkom ove godine smanjen iznos kazne koju plaćaju oni koji zakasne sa porezom.
 
Novosađani veoma redovne platiše, što pokazuje podatak da je procenat naplate poreza na imovinu fizičkih lica za 2015. godinu iznosio više od 90 odsto.

  • Liman3

    16.05.2016 18:49
    Neznaju kako da objasne...
    ...Neznaju kako da nam objasne zasto su podigli ove godine porez na imovinu! Mene zanima sta je to pa poskupelo kad nam plate sve manje i manje pogotovo nama sto radimo kod privatnika! Drugo, kako ih bre vise nije sramota da nam naplacuju porez na stanove i kuce u kojim zivimo, pa te kuce i stanovi nista ne doprinose nama da mi zaradjujemo na njima vec zivimo u tim istim i mucimo se od meseca do meseca kako da platimo racune pogotovo komunalije koje su preterane i sad na to jos i porez treba da placamo? Pa u svakoj iole normalnoj demokratskoj drzavi se ne placa porez na stan ili kucu u kojoj zivite vec na ono sto izdajete ili ako imate vise kvadrata od predvidjenih po clanu porodice! Nas 4tvoro zivimo recimo u 58 kvadrata i ja sam za to platio prosle godine oko 8000 dinara porez a zgrada je stara 42 godine i sad meni neko treba da soli pamet eto to ti je extra 1 zona Liman a taj isti Liman nema uradjenu izolaciju u zgradama samo beton prenapregnut i za obicnu sliku da zakacim mi treba hilti! Nego lepo nama da Vucic ukine porez na stanove i kuce u kojima zivimo po 25 metara kvadratnih po clanu porodice a neka se placa sve preko toga i lepo neka se placa porez na stanove i kuce sto se izdaju podstanarima e tu se zaradjuje pa neka se i plati na ne na tome da se zaradjuje u cemu se zivi jer ponavljam gospodi iz poreskog ako nisu znali da stanovi i kuce u kojima zivimo ne doprinose nam nista i ne zaradjujemo na njima! Shvatite vec jednom ako imate i malo mozga u tim vasim glavama!
  • Koliko zinuti?

    15.05.2016 17:46
    Grešite. Ne kasne rešenja. Samo nisu bili sigurni hoće li "dobiti apsolutnu podršku naroda"
    Sad, kada jesu, kada ste ih tako lepo izglasali, dogovaraju se koliko alavi da budu.
    Tako da, dobićete svoja rešenja. Lepo će ih obrazložiti, budite uvereni u to.
    A onda... setite se svojih odluka.
  • mala iz ćoška

    15.05.2016 12:14
    a da ne pričam
    da rešenje za 2015 godinu glasi za 20 dinara manje od rešenja za 2014 - zar je moguće da je amortizacija stana za godinu dana samo 20 dinara ?!?
    Pri tom, ulica uvrštena u I zonu, a ni asfalt u ulici nemamo - kada padne kiša blato do kolena !
    Čabar od države!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti