DS: Policija ćuti o sumnjama da su kupovani glasovi u Novom Sadu

Demokratska stranka zatražila je od novosadske policije da saopšti šta je preduzela u istrazi povodom sumnji da su na izborima 24. aprila kupovani glasovi.
U DS-u navode da su podneli pet prijava zbog sumnje na trgovinu glasovima - u Kovilju, Šangaju, Kisaču, na Slanoj Bari i Telepu, ali da do danas, tri nedelje posle izbora, nisu dobili nikakvu informaciju o tome šta je tim povodom preduzela novosadska policija.
 
"U svih pet slučajeva policiji su dostavljeni podaci o mestu, vremenu i ljudima za koje se sumnja da su kupovali glasove, kao i fotografije i brojevi registarskih tablica vozila za koja se veruje da su korišćena u trgovini. Policija je dužna da saopšti šta je preduzela kako bi utvrdila istinu u informacijima o trgovini glasovima", navode u DS-u.
 
Ocenjuju i da je "ćutanje policije posredan dokaz da na izborima nije bilo sve čisto i da procene o preprodaji oko 30.000 glasova u Novom Sadu nisu sasvim bez osnova".
 
SNS: DS traži opravdanje za izbornu kataklizmu
 
Gradski odbor SNS, reagujući na zahtev demokrata, saopštio je da predstavnici liste DS, koja je, kako navode naprednjaci, do nogu potučena u Novom Sadu, "na svaki način traže opravdanje pred malobrojnim biračkim telom za izbornu kataklizmu koja ih je zadesila".
  • Pavle

    17.05.2016 11:25
    Policija je izvršni organ vlasti. Ludost je očekivati nešto neprirodno.
  • Petar Kliman

    17.05.2016 05:32
    Sve dok na Policiji Detelinara rade arogantni policajci koji misle ako su zavrsili kurs na Klisi da mogu da se sepure sakrivaju i prikrivaju sluzbene dokumente vrse mobing nad ljudima koji dolaze da prijave krivicne i slicne prijave zahtevaju od njih da se potpise nesto sto nisu izjavili ili ne zele da izjave dolazimo u doba tiranije Nacizma. Sve korumpirane policajce u zatvor na teski fizicki rad.
  • mmn

    16.05.2016 10:00
    A ko je pitao SNS? A da, to je ona policija na cije celo je doveden SNS-ovski nacelnik iz BG.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti