Prvo okupljanje novih gradskih odbornika u ponedeljak

Gradska izborna komisija je saopštila da će uručenje uverenja o izboru za odbornike Skupštine grada biti održano u ponedeljak, 23. maja.

U izbornoj komisiji su naveli da će novi odbornici uverenja dobiti u 12 časova u sali Skupštine grada.

Ovo će biti prvo zajedničko okupljanje novih 78 gradskih odbornika, ali se još ne zna kada će imati i prvo zasedanje, jer se čeka da odlazeća predsednica Jelena Crnogorac zakaže konstitutivnu sednicu. Rok za to ističe u utorak, 24. maja, a datum sednice i konstituisanje nove vlasti mora da bude do 9. avgusta ili sledi ponavljanje lokalnih izbora.

Prema nezvaničnim informacijama 021.rs, zbog pregovora oko podele vlasti za sada nije utvrđen datum konstituisanja nove, tj. stare vlasti u Novom Sadu, pošto je evidentno da SNS nastavlja da upravlja gradom, ali je samo pitanje sa kim u koaliciji.

Informacije 021.rs iz gradskih struktura su da postoji mogućnost da se za prve dane juna zakaže sednica na kojoj bi se samo verifikovali mandati, a potom bi se nastavak zasedanja odložio dok se ne postigne konačan dogovor oko koalicije, jer bi SNS-u i SVM-u najverovatnije trebalo da se pridruže još odbornik Zelenih, kao i SPS ili LSV.

Podsetimo, na izborima 24. aprila SNS je dobio 38 odbornika, Dosta je bilo devet, SRS osam, SPS i LSV imaju po sedam odbornika, a DS šest. Po jedan mandat su na osnovu manjinskih lista dobili SVM, Zelena stranka i NOPO.

  • Zoro

    22.05.2016 13:30
    HITNO
    Nema veze ko ce u novu blast, samo HITNO sklanjajte SPO i DDD iz Vodovoda i Cistoce. Odnesose sve. Otkako su usli da "upravljaju", Vodovodom, svi voze dobra kola i dzipove, nakupovali stanove i vikendice, a Vodovod u gubicima... I to za samo 4 godine.
    Narod kaze : "Sto jedan glup, zas**e, posle 100 pametnih ne isprave..."
  • Odgovor Čekićaru

    20.05.2016 13:07
    koga
    Zavisi za koga si radio, ako si radio za SNS dobio si već posao, vile i gradove, ako si radio npr. za Levicu Srbije smatraj to volonterskim poslom.
  • Xyz

    20.05.2016 12:00
    Imam utisak da ce ovo okupljanje novih gradskih odbornika pretvoriti Novi Sad u oazu rajskog zivota.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti